Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Държавният секретар на САЩ нямал търпение да работи с българското правителство

Политика

Държавният секретар на САЩ нямал търпение да работи с българското правителство

Снимка:

"В рамките на срещата на външните министри от НАТО се видях с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Обсъдихме предизвикателствата пред сферата на сигурността, като ръководителят на американската дипломация заяви, че няма търпение да работи с българското правителство. С държавния секретар Блинкен се обединихме около идеята, че инициативата “Три морета”, на която България е домакин тази година, е от голямо значение за развитието, независимостта и сигурността на страните от централна и източна Европа". Това написа във Фейсбук Екатерина Захариева, която е в Брюксел за участие в срещата на външните министри на страните-членки на НАТО.

„Действията на руската шпионска мрежа у нас са заплаха за цялата евро-антлантическа общност. Имаме нужда от последователен и реалистичен подход по отношение на Русия и трябва да защитаваме ценностите си – свобода, демокрация, върховенство на закона, човешки права.“ С тези думи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се обърна към колегите си от НАТО. 

Фокус в дискусията бяха отношенията с Русия, като разкриването на мрежата за нерегламентирано събиране на информация в полза на Москва, действала на територията на България, се превърна в една от централните теми от дневния ред.

 

В рамките на срещата на външните министри от НАТО се видях с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. Обсъдихме...

Публикувахте от Екатерина Захариева в Сряда, 24 март 2021 г.  

Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още