Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Даваме на Украйна неизправни зенитно-ракетни комплекси

Политика

Даваме на Украйна неизправни зенитно-ракетни комплекси

Даваме на Украйна неизправни зенитно-ракетни комплекси - Tribune.bg
Снимка:

Гласуването мина на фона на викове „оставка“

Парламентът одобри със 147 гласа „за“, 55 - „против“, и седем „въздържал се“ проект на решение за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна - неизправни, с отпаднала необходимост или наднормативни преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от различен тип, намиращи се във Въоръжените сили на България, които да се използват за подсилване на противовъздушната отбрана на Украйна.

БСП и „Възраждане“ бяха против. „Това е последна фаза преди влизане във война, заяви Борислав Гуцанов от „БСП за България“. Вие правите точно това, което не искат българските граждани, обърна се той към вносителите от трите политически сили. Дори в секретната секция не е вкарано какво реално ще се даде, добави депутатът.

„За 10 часа работа не направихте нищо за хората,“ посочи колегата му Георги Свиленски.

„Не е нормално на 8 декември в 17 и 30 да гласуваме такова важно решение“, каза той. „Кой какво прави, ние даваме оръжие на Украйна“, коментира Николай Дренчев от „Възраждане“.

Не трябва да плашите хората, че влизаме във война, това са лъжи, контрира Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Министърът на отбраната Тодор Тагарев посочи, че помощта за Украйна е в пълно съответствие с международното право в т.ч. и с Устава на ООН. „Лъжливи“ нарече Тагарев внушения, че България ще бъде въведен непосредствено във война с Русия.

„Украйна се нуждае от модерни въоръжения, но и от по-стари, за които има капацитет за ремонт, възстановяване и поддръжка. От 90-те години близо 40 бойни хеликоптера са изведени от арсенала на Българската армия  и сега летят по целия свят, това се е случвало включително по време на управлението на БСП“, посочи министърът. 

Викове „оставка“ прекъсваха на няколко пъти изказването на министъра.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети