Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ и ПП призоваха електората си пред парламента, докато те се борили вътре срещу хартиената бюлетина

Политика

ДБ и ПП призоваха електората си пред парламента, докато те се борили вътре срещу хартиената бюлетина

ДБ и ПП призоваха електората си пред парламента, докато те се борили вътре срещу хартиената бюлетина - Tribune.bg

ПП и ДБ отново направиха съвместен брифинг в кулоарите на НС.  Кирил Петков заяви, че днес било денят, в „който отваряме вратата за 15 % невалидни бюлетини. Днес е денят, в който отваряме всички гласове на Бургас, Варна и Пловдив взети заедно да са по-малко от невалидните бюлетини, както по време на изборите през 2015 година. Днес е денят, я който изкривяването на демократичния вот кара цялата система да работи корупционно. Днес е денят, в който изкривяването на демократичния вот  кара цялата система да работи корупционно – от откраднати избори до данъци и бюлетини в чували”. Той призова: „Всички, които уважават своя глас, продължавайте да отстоявате своите права. Ние ще се борим вътре в пленарната зала и разчитаме на вашата подкрепа и извън залата”, добави Петков. 

 „Ако гражданите искат да подкрепят тези, които в зала ще се борим, денят е днес. Всичко се използва в тази игра, и световното по футбол. Разчитат, че хората ги интересуват мачовете, а не как ще гласуват. Софиянци трябва да докажат обратното”, включи се и Атанас Атанасов от ДБ.

Христо Иванов каза, че без дебат и обсъждане, щяло да се вземе решение, каквото били определили  ГЕРБ, ДПС и БСП.

А бившият вицепремиер Асен Василев настоя, че гласуването на ИК било поставено над Закона за бюджета, над това да наложи данък върху свръхпечалбите на богатите и „Лукойл”.

„Всичко това е по-малко важно от това да се откраднат гласове”, да сме се върнели обратно и към чувалите - чувалите с кеш от магистрали и чували с бюлетини.

Протестът е предвиден за тази вечер в 18:30 ч


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати