Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ: „Има такъв народ“ може да търси подкрепа от нас, но могат и да върнат мандата

Политика

ДБ: „Има такъв народ“ може да търси подкрепа от нас, но могат и да върнат мандата

ДБ: Има такъв народ може да търси подкрепа от нас, но могат и да върнат мандата - Tribune.bg
Снимка:

„Има такъв народ" може да търси подкрепа от нас, но могат и да върнат мандата - това е тяхно право, коментира през БНТ депутатът от „Демократична България“/ДБ/ Владислав Панев. Той повтори, че до този момент не са водени разговори и в това няма някаква новина. Според Панев евентуалната формула на сътрудничество на двете партии ще бъде „подкрепа за приоритети срещу подкрепа за приоритети", а приоритетите на неговата партия били ясни - съдебна реформа, административна реформа (дигитализация), бизнес и икономическите регулации.

„ДБ са готови за опит да реализират мандата при ясни условия. Владислав Панев отказа да посочва имена, особено за премиер, тъй като е много рано.

Вариантът предсрочни избори си стои на масата, каза още той.

Готовността на ДБ да получи мандат за съставяне на правителство потвърди и ген. Атанас Атанасов пред БТВ.

„Няма да преговаряме с БСП“, посочи още лидерът на ДСБ като подчерта, че проблемът в България не е ляво и дясно, а статуквото и борбата срещу корупцията.

За варианта „програмно правителство" Владислав Панев уточни, че няма как да се очаква подкрепа за съдебната реформа от ДПС и ГЕРБ на база опита от последните 10 години. 

„България в момента няма пари", каза Панев, но поясни, че едни предсрочни избори не може да утежнят финансовото положение, тъй като служебното правителство разполага със същите права както редовното.

Друг проблем е преработването на Плана за възстановяване, който до края на април трябва да се предостави на ЕК, но миналата седмица вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че ГЕРБ оставя това на следващото правителство.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати