Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ на прощаване: Да си кажем нещо различно - рецептата не е с кого никога, а как да продължим

Политика

ДБ на прощаване: Да си кажем нещо различно - рецептата не е с кого никога, а как да продължим

ДБ на прощаване: Да си кажем нещо различно - рецептата не е с кого никога, а как да продължим - Tribune.bg
Снимка:

„Сбъркахме, като не дадохме достатъчно представителство на опозицията в комисии”, заяви Христо Иванов

„Да опитаме да си кажем днес нещо различно от конфротационни тези. Иначе тази достолепна зверилница иска от нас агресия и желание за конфронтация, но днес ми се иска да кажа нещо по-разлино. Да излезем от размахването на пръсти и декларации, с които се замеряме със страст и да си кажем, че благодим едни на други. Работихме в мелачка на разум”, започна декларацията си пред НС съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Той поиска прошка, ако при цялото им желание да бъдат любезни и възпитани са засегнали някого.

„Трябва да си дадем сметка, че отиваме на избори, които трябва да са по-различни и те трябва да дадат отговор как да излезем от тази спирала от кризи. Всеки да даде рецептата, не с кого никога, а как ще се управлява нашата република”, добави той.

Иванов обясни, че  парламентът съществува заради опозицията, не трябвало да се събират само хора с еднакво мислене.

„Парламентът не е място в което се управлява властта, а тя се дава на избори. Парламентът съществува, за да може да е спирачка върху твърде лесните и бързи решения”, обясни Иванов. Според него депутатите сбъркали, че не дали адекватно представителство на опозицията в комисиите. „Трябва да събираме тъканта на обществото, а не просто да формираме мнозинства в парламента. Парламентът е роза на времена - време на Наказателния кодекс и време на геополитика”, изтъкна той.

„Ние трябва да отговорим на въпроса за това как ще се управлява България и той се подразделя на два много важни въпроса - въпросът за войната и въпросът за корупцията”, подчерта председателят на ПГ на „Демократична България”.

„Въпросът за корупцията изисква промяна в състоянието на националната политическа система”, каза Иванов. Той посочи, че се изисква на първо място избор за това каква политическа култура носим - дали на едноличните решения или на колективните решения и споделяне на отговорността.

„Трябва да намерим начин да постигнем съгласие да реформираме прокуратурата, така че тя да бъде ничия, освен на закона и освен на националния интерес”, заяви Иванов. По въпроса за войната, той каза, че корупцията започва от руския модел. „Ние трябва да можем, каквото и да мислим за Русия, да се изправим пред реалността, че сме обект на агресия”, коментира той и допълни, че трябва да защитим нашия начин на живот, нашата свобода и нашия модел на икономическо развитие.

„Ние ще се явим в тази кампания като пледираме за здрав разум”, каза той в заключение и пожела на депутатите да имат повече време да прекарват със семействата си.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети