Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ не са изгубили надежда за мандата на ПП, отговорността била най-вече на ГЕРБ

Политика

ДБ не са изгубили надежда за мандата на ПП, отговорността била най-вече на ГЕРБ

ДБ не са изгубили надежда за мандата на ПП, отговорността била най-вече на ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

„Не сме изгубили надежда, че вторият мандат може да бъде реализиран. Нека да видим в зала, много трудно е да не бъде подкрепена декларацията”, заяви пред Нова ТВ депутатът от ДБ Ивайло Мирчев.

„Всяка политическа сила може да си измисли всякакви извинения, за да не я подкрепи. А всъщност се търси извинение да не бъде подкрепена. Ще има много тежък дебат днес в Народното събрание. Има шанс декларацията да бъде подкрепена”, каза Мирчев.

Според него в декларацията на ПП нито има неща, които са срещу схващанията на БСП и ГЕРБ нямат сериозни аргументи да не я подкрепят.

„ГЕРБ нямат нито един аргумент да не подкрепят тази декларация. Отговорността за втория мандат е на всички партии, но най-вече на ПП и на ГЕРБ като първа по големина политическа сила. ГЕРБ трябва да имат много ясни и силни аргументи защо не могат да подкрепят тази декларация и такова управление. Усещането ми е, че такива аргументи по същество няма”, вярва Мирчев.

Според него ГЕРБ в момента говорят за това как биха подкрепили третия мандат, ако е на ДБ, е защото искат да се измъкнат от отговорността за втория.

„Всички в играта с втория мандат трябва да си поемат отговорността. Президентът решава за третия мандат. Няма индикация в момента третият мандат да бъде даден на нас”, каза Мирчев.

„Ние сме готови с план за третия мандат, но не искаме да се стига дотам. Ако ДБ бъде избрана от президента, ние ще представим всичко. Готови сме да поемем отговорност”, обеща депутатът от ДБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети