Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ с пост в МВнР, въпреки уверенията на Христо Иванов

Политика

ДБ с пост в МВнР, въпреки уверенията на Христо Иванов

ДБ с пост в МВнР, въпреки уверенията на Христо Иванов - Tribune.bg

Зарица Динкова е назначена за заместник-министър на външните работи, съобщиха от служебния кабинет. Посочиха, че тя има дългогодишен опит в работата с различни европейски институции, включително като политически съветник в Европейския парламент. Била е и старши експерт в Министерството на земеделието и храните, дирекция „Европейска координация и международни отношения“. Висшето си образование получава в УНСС, специалност „Международни отношения”, а от Университета „Комплутенсе“ в Мадрид е магистър по международни икономически отношения.

„Зарица е дългогодишен член на ръководството на Зелено движение (бивши Зелените) и с този избор става първия зелен представител, избран на толкова висока държавна длъжност. Зарица е сред най-важните сътрудници на един от най-дейните български евродепутати - Радан Кънев“, припомни в статус Виктор Димчев.

Ето какво още написа той:

„По този начин коалиция Демократична България официално става част от служебния кабинет, въпреки уверенията на Христо Иванов преди малко по БНТ, че „Ние нямаме свои представители в администрацията на служебния кабинет“, защото Зелено движение е част от същата тази коалиция. Той и Румен Радев уверява, че няма човек на Васил Божков в правителството, ама и той послъгва.“

 


Топ новини

виж още
Актуална тема