Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ със среднощна декларация срещу Русия, въпреки умерения тон на САЩ и Полша

Политика

ДБ със среднощна декларация срещу Русия, въпреки умерения тон на САЩ и Полша

ДБ със среднощна декларация срещу Русия, въпреки умерения тон на САЩ и Полша - Tribune.bg

„Демократична България осъжда остро днешните, поредни агресивни действия на путинова Русия срещу Украйна и нейната цивилна инфраструктура, достигнали и до българския съюзник в ЕС и НАТО, Република Полша.  Считаме, че двете ракети достигнали полска територия са поредното доказателство за престъпните действия на Русия и на Владимир Путин, също така агресията срещу Полша поставя отново под силен и непредвидим риск сигурността в цяла Източна Европа и показва желанието за дестабилизация от страна на Кремъл”. Това се казва в среднощна декларация на партията.

„Демократична България изразява солидарност с правителството и народа на Република Полша. Ясно разбираме пряката заплаха за Полша и за държавите от региона, членки на колективната система за сигурност на НАТО. Изразяваме своята загриженост за действията на ескалация от руската държава и призоваваме за незабавно спиране на огъня в цяла Украйна. Призоваваме руската държава да се оттегли от окупираните територии на Украйна и да не застрашава с дейностите си системата за сигурност в Източна Европа.

Призоваваме българското правителство, българския президент и българските политически партии, заедно с нас от  Демократична България, да изразят солидарност с Полша и полския народ. Полша е близък съюзник в ЕС и НАТО, със силни политически и икономически връзки с България. Нападението срещу нея е нападение срещу международния ред и ценностите в които вярва цяла Обединена Европа, част от която сме и ние. България следва да заеме позиция на солидарност и съпричастност с Полша, обратното е подкрепа за руската агресия”, пише още в документа.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати