Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ се извинява заради ксенофоба Белев

Политика

ДБ се извинява заради ксенофоба Белев

ДБ се извинява заради ксенофоба Белев - Tribune.bg
Снимка:

Oт името на Демократична България г-н Атанас Атанасов, г-н Христо Иванов и г-н Борислав Сандов (съпредседател на „Зелено Движение“), по тяхно искане проведоха среща с г-жа София Коен, председател на Централния Израелтянски Духовен Съвет и доц. д-р Александър Оскар, председател на Организацията на евреите „Шалом“, съобщиха от партията.

„Чрез Вас и представляваните от Вас организации бихме искали да изкажем на еврейската общност и гражданското общество в България своето голямо съжаление за дълбоко неуместната фраза, използвана от нашия колега Тома Белев и за засегнатите от този инцидент чувства. Искрено се присъединяваме към извиненията на г-н Белев и се надяваме те да бъдат приети като израз на дълбоко уважение към еврейския народ и святата памет за жертвите на престъпленията срещу него“, са заявили от ДБ.

Повод за извинението е коментар на Белев в социалните мрежи, където той заявява под пост за поскъпване на самолетни билети, че „най-евтино са пътували евреите в конските вагони - напълно безплатно”.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Иглика Освен извинение, чакам и наказание за Белев за глупостта му
25.10.2019 11:41 / Отговор
Гошо Белев, Белев, каква глупост сътвори...Сега да си сърба попарата, която надроби. Да го накажат, че следващия път като говори да мисли преди това. Макар че при него това няма да е много лесно.
25.10.2019 12:23 / Отговор
Мими А Тома защо не може да го направи сам, тоя човек с всеки изминал ден все по-противен ми става.
25.10.2019 14:29 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети