Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ ще ревизира участието си в управлението, Иванов не го е страх от избори

Политика

ДБ ще ревизира участието си в управлението, Иванов не го е страх от избори

ДБ ще ревизира участието си в управлението, Иванов не го е страх от избори - Tribune.bg
Снимка:

„И вчера, и днес коалицията ясно показва, че е достигнала своя концептуален таван да функционира. Не сме си позволявали да извиваме ръце, да тропаме по масата и да правим червени линии, но сега идва време да вдигнем червен флаг. Липсата на функциониране на коалицията не може да продължава по този начин. Ще се обърнем към своите органи следващите дни и ще направим много сериозна дискусия за това как бихме могли да бъдем полезни и какви са условията да продължим да бъдем част от тази коалиция,  разбирайки напълно, че по никакъв начин не можем да заплашим съществуването на правителството.“ Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

„От друга страна, ясно осъзнаваме, че страната не може да бъде хвърлена в условия на липса на управление, да бъде свален този кабинет или да се отиде към избори“, заяви още Иванов.

Той добави, че от ДБ не ги е страх от избори.

„Ние нашето ще си го вземем. Ако в тези условия, страната сега отиде на избори е абсолютно непредсказуем още един момент на криза. Страх ме е от това, че екстремисти като „Възраждане“, които с такова чудовищно наслаждение експлоатират страховете на хората, могат да превърнат една кампания в огромен обществен пожар. България има нужда от спокойствие и ясно лидерство“, заяви Иванов.

Според него коалицията трябва бързо да повиши коефициента си на полезно действие и да започне адекватно да реагира на кризата в Украйна и на всичко, което следва от нея.

„България трябва много бързо да реши как ще се защитава от агресията на Кремъл, който се опитва да преразгледа целия международен ред в Източна Европа не просто териториалните граници на Украйна и включително статута на страни като България", каза още Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети