Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ, Бабикян и „Правосъдие за всеки“ зоват за протест в защита на полицая, общувал с Черепа

Политика

ДБ, Бабикян и „Правосъдие за всеки“ зоват за протест в защита на полицая, общувал с Черепа

ДБ, Бабикян и Правосъдие за всеки зоват за протест в защита на полицая, общувал с Черепа - Tribune.bg
Снимка:

Тази вечер ще се съберат да поискат оставката на Гешев и „в защита на демокрацията“

„Демократична България“, „Отровното трио“ и „Правосъдие за всеки“ зоват за протест срещу главния прокурор Иван Гешев в защита на демокрацията.

Това се случва след като по-рано днес от Прокуратурата съобщиха, че началникът на сектор „Културно-исторически ценности“ в ГД „Национална полиция“ Ангел Папалезов е с повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група /ОПГ/ за трафик на културно-исторически ценности и пране на пари.

Повдигнаха обвинение на началника от Национална полиция, контактувал с Васил Божков

Сийка Милева: Не може да спрем да работим, само защото на някого не му харесва

Според източници на МВР висшият полицай е бил засечен да контактува с укриващия се в Дубай Васил Божков. Той е бил разследван от месеци заради засечените контакти с бизнесмена, на когото бяха повдигнати дузина обвинения.

Арман Бабикян от „Отровното трио“ призова във Фейсбук: „В 12 часа по обед ще бъда пред Съдебната палата, за да чуя сирените за Ботев. Ще мълча за героя, но не за позора на Гешев. За кого ще вият после сирените ще решат гражданите!

Заповядайте, приятели."

„Да ги бяха проверили преди пет дни, преди да ги сложат в комисията. Положението е когото назначат - бива привикван. Това не е нищо друго освен препятстване. Това прилича на саботаж от страна на Гешев и прокуратурата“. Това заяви Бабикян по Нова телевизия в отговор на въпрос дали действията на прокуратурата спрямо служители на МВР са с цел да се попречи за разкриването на подслушванията.

„Има проблем между демокрацията и Гешев, има проблем между българските граждани и Гешев, както имаше подобен проблем и с Борисов, но той вече е в Банкя при зайчарника. Гешев, понеже все още се намира на работното си място, изглежда е убеден, че може да спре всяка проверка или да й противостои“, добави той.

Според Бабикян новото служебно правителство не „провежда чистка в необходимия мащаб“. „Има перце, няма метла. Калинките на ГЕРБ са накацали от 12 години. Това не е чистка. В момента се взимат отпуски по 4-5 месеца, за да се закрепят в своето феодално владение и да не мръднат оттам“, уточни той.

Съпредседателите на „Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Атанасов също призоваха днес в 19.00 часа гражданите да протестират пред Съдебната палата в защита на демокрацията.

Според ДБ „в момента протича широкомащабна операция по сплашване на хората, които проверяват данните за подслушване на политици от опозицията“. „Пеевски, Гешев и Борисов се опитват да си върнат инициативата и попречат да излезе наяве това, което се е случвало в службите. Да попречат на хората от службите да излязат от режима на страхуване“, каза още Христо Иванов. Той смята, че може да се направи „паралел между нахлуването в президентството след акцията в Росенец миналата година и сегашното нахлуване в МВР, което бе проведено, след като вътрешният министър започна проверка на подслушването“. „Моментално започва тази операция за респектиране, сплашване и запушване на устата“, каза Иванов и добави: Прокуратурата се опитва да маскира действията си като акция срещу Черепа.

„Някои неразумни назначения на служебното правителство наистина дават възможност за такива пропагандни внушения. Тия връзки (с Васил Божков) сега ли ги откриха? В случая става дума за мащабна операция срещу всички от службите. Ние се обръщаме към хората в службите. Всички вие, които не сте си цапали ръцете, а и вие, които сте си цапали ръцете, но смятате, че повече така не може, вие, които вярвате в честта на пагона, да знаете, че има политическа сила, която е готова да ви подкрепи. Не се поддавайте на страха, излизайте и говорете. Всички граждани трябва да излезем, да направим голям протест и да поискаме оставката на Гешев. Ние трябва да защитим възможността на истината да излезе наяве“, каза още той.

Ивайло Мирчев от „Демократична България“ (ДБ) от своя страна обяви на страницата си във Фейсбук: „Когато умира, змията хапе най-силно. Спецпрокуратурата е решила да сплаши новите шефове в МВР и е започнала да ги привиква и да прави обиски. Очевидно е, че това трябва да е знак срещу всички, които са готови да застанат срещу ОПГ-то на Борисов и Гешев в МВР - да се снишат и да кротуват. Това не трябва да бъде допускано. Сега, днес хората в МВР трябва да проявят смелост и да знаят, че имат подкрепата на българите“.

„Днес в 19:00 часа пред Съдебната палата има протест. Нека всички подкрепим там хората в МВР, решили да се противопоставят на мафиотизирания кръг около Борисов“, написа още Мирчев.

За протест под наслов „Правосъдие без каскет“. Да защитим свободата и Правото от Мафията!“ зоват и от инициативата „Правосъдие за всеки“. Ето какво пишат на страницата си във Фейсбук те:

„В Деня на Ботев и падналите за свобода да бъдем смели и достойни за саможертвата на предците ни! Да защитим свободата и правата си, да отстоим демокрацията и Правосъдието, да изринем каскетите от Съдебната власт! Нека бъдем заедно - свободни граждани, достойни, горди и смели!Европейската прокуратура заработи, време е и ние да помогнем. Носете национални знамена!“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети