Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делегация от РСМ е на посещение в България

Политика

Делегация от РСМ е на посещение в България

Делегация от РСМ е на посещение в България - Tribune.bg
Снимка:

Предстоят разговори за еврочленството на Скопие

Премиерът на Република Северна Македония /РСМ/ Зоран Заев пристига на посещение. Придружава го делегация, в която е и външният министър Буяр Османи.

Заев ще се срещне с президента Румен Радев и със служебния премиер Стефан Янев. Задълбочаване на двустранния политически диалог, разширяването на партньорството и напредъкът в евроинтеграцията на Скопие са основните теми на разговорите.

Преди Радев и Янев: Заев се видя с Борисов в централата на ГЕРБ (ВИДЕО)

Визитата в София е непосредствено преди Европейския съвет по общи въпроси, който ще се проведе във вторник следващата седмица. На форума ще бъде обсъждано и началото на преговори за еврочленство на Скопие и Тирана.

Преди посещението си в София Заев призна, че се съмнява да има пробив на 22 юни.

„На 6 октомври е насрочен Европейски съвет за Западните Балкани в Словения, по време на словенското председателство. Това е следваща възможност, първата възможност е сега на 22 юни, когато е Съветът по общи въпроси, а на 24-25 юни има Европейски съвет“, коментира премиерът на РСМ.

Служебният премиер Стефан Янев изрази надежда, че след разговорите ще се подготви позиция, която да бъде разгледана от българския парламент в търсене на дълготрайно решение.

„Надявам се практическите стъпки, които можем да направим между двете правителства, да намерят по-късно отражение и в позиция, която ще бъде разгледана от българския парламент, и да се търси дълготрайно решение, което е в интерес на европейската интеграция на всички страни от Западните Балкани“, обяви Янев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети