Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Добрев: Аз ги нарекох „измамници с бели якички“ и те го доказват всеки ден, дано краят е скоро

Политика

Делян Добрев: Аз ги нарекох „измамници с бели якички“ и те го доказват всеки ден, дано краят е скоро

„Аз ги нарекох „измамници с бели якички“ и те всеки ден доказват, че съм бил прав: с „Джемкорп“, с посредниците за газа, доказват го с всичкия руски петрол, който и сега щяха да купуват, ако не ги бяхме спрели. Денков щял да прави лекция за „почтеността в управлението“ – същият, който тичаше с оставка всеки път, когато искахме да се спре купуването на руски петрол. С Асен Василев навоюваха дерогация за „Лукойл“… Ей, този почтения Денков…Само в горива дадоха 10 млрд. на Путин, който уби Навални“

Това каза при откриването на Национално съвещание на ГЕРБ Делян Добрв. На форума председателят Бойко Борисов и ръководството на партията ще представят проекта на споразумение за съвместно управление с ПП-ДБ до края на мандата на 49-ото Народно събрание.

„Доказаха че са измамници, държавата е в застой вече три години. Теглим кредити, задлъжняване, за да можем да вдигаме социални разходи и да изглеждаме добри. Все някъде ще му излезе края, аз лично се надявам този край да е скоро“, каза той.

„Уважаеми колеги, аз се боя, че ротацията в този ѝ вид към момента е по-скоро безсмислена. Единственото съвършено сигурно е, че нещата не могат да продължават така. Министерски съвет не може да е нещо средно между стажантска програма и туристическа агенция“, коментира заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Зам.-председателят на ГЕРБ се обърна към представителите на некоалиционните им партньори от ПП-ДБ с предупреждението: „Хората извън тази зала да ме слушат много внимателно, единствената разлика след няколко месеца ще е, че първият ще е станал още по-голям и по-силен, а вторият ще е станал трети“, предупреди той.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел подчерта, че всичко през последните 9 месеца е благодарение на ГЕРБ. „Няма да се съгласим всичко добро да се приписва на ПП-ДБ, а всичко лошо на ГЕРБ. Искаме ясен механизъм за взимане на решенията”, заяви тя. По думите ѝ в партията, макар да спечелиха последните парламентарни избори, няма усещането за равнопоставеност в правителството и във вземането на решения.

Габриел отбеляза, че отстъпването на мандата на втората по сила формация на изборите е бил сред най-големите компромиси, правени от ГЕРБ, само и само за да се осигури стабилност в държавата.

Тя бе категорична, че България има нужда от ясна управленска програма, в която приоритетите на хората и регионите се поставят наравно на съдебната реформа, службите за сигурност и антикорупционния закон. „Ние искаме всичко това, затова искаме и ясен механизъм за взимане на решенията”, обясни Габриел и добави, че ако ще има България стабилно правителство то името на партията ще тежи.

Предлагаме НС да приеме решение всички сгради от резервния списък за саниране да бъдат реализирани с бюджетен ресурс, обяви Николай Нанков, изтъквайки масовото недоволство от класирането и съмненията за нагласени процедури. Конкретното предложение и как да бъде финансирано, ще бъде представено утре в парламента.

„Изминаха 100 на експеримент на едни безпомощни и безпардонни хора. През първите 50 дни кметът на София не успя да изчисти клоните. Било форсмашор“, заяви на съвещанието на ГЕРБ общинският съветник на партита в столичния СОС Георги Георгиев. Той подчерта, че кметът на София е изгубил 9 милиони, по 90 хиляди на ден.

„6 милина лева за готов проект за междублокови пространства, забравили да го отчетат“, подчерта той. После забравили, че поскъпват картите за градски транспорт на ученици и студенти. Той не подмина и „позлатената“ арка, която беше поставена като коледна украса за 30 000 лева.

Георгиев се възмути, че са отхвърлили предложението им кметът да отчита разходите си, а „уж са за прозрачност“. „Вместо това качват едни разрязани торти с процент разходи. Знаем и за други разходи, които ги няма“.

Георги Георгиев не подмина и спорната тема за избор на председател на СОС, която се проточи във времето. „Въпреки че след 100 дни, в предпоследния ден преди предсрочното прекратяване на мандата на общинския съвет затова, че не могат да си изберат председател. Въпреки че ние избрахме техния председател. Той има впечатляваща биография  – събирач на вмания и деловодител в градската управа. Това е двоен аршин. В Европа няма сглобка, има коалиция с носене на отговорност или да ходим на избори“. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати