Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Добрев: Денков прекали! Подавам сигнал до прокуратурата и ДАНС

Политика

Делян Добрев: Денков прекали! Подавам сигнал до прокуратурата и ДАНС

Делян Добрев: Денков прекали! Подавам сигнал до прокуратурата и ДАНС - Tribune.bg

За тези хора интересите на България са мъртвородени

"Денков прекали! Законът за компенсациите на горивата със 73 стотинки на литър бил мъртвороден и затова не го изпълнявали. Не, не е мървороден! Мъртвородени за вашето правителство са интересите на България и на българския народ. В следващите дни ще подам сигнал до Главния прокурор и шефа на ДАНС срещу премиера и отговорните членове на неговия кабинет".

Това написа депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в личния си профил във фейсбук.

"Няма, според мен, никаква политическа целесъобразност в това чрез бездействия или с формални действия представяни като изпълнение на закона да се стига до ситуация, в която да е необходимо законодателната власт да изисква от изпълнителната власт да изпълнява законовите си задължения.

Несъвместимо с функционирането на правовата държава е отговорният министър „любезно“ да е пропуснал да направи това, което законът му разпорежда и този пропуск продължава месеци наред без да са налице каквито и да било обективни причини за това.

Независимо каква правна квалификация би могла да се даде на тези действия и бездействия, без съмнение, е налице грубо незачитане на законите в правова държава, в която Държавата би следвало да е въплъщение на закона в обществото. Неизпълнението на Закона от институции, които трябва да са гарант за неговото стриктно спазване и прилагане поставя въпроса дали не се обслужват чужди интереси – финансови и политически в ущърб на българските граждани и икономическата стабилност на страната.

Ще помоля Главния прокурор и ДАНС да изискат относимите документи и информация, относно изпълнение на задълженията по Закона, обезпечаващи неговото влизане в сила и прилагането му.

Ще помоля Главния прокурор и ДАНС да изискат информация от Министерство на финансите, дали е необходимо да се извърши нотификация на Закона и да се получи положително становище от ЕК по &2, ал. 1, т. 2 от ПЗР на Закона.

Считам, че е налице основание за предприемане на действия за изясняване на изложените факти и обстоятелства, като в зависимост от резултатите от проверката се надявам да се предприемат действия, включително като се сезират съответните правоохранителни органи", допълва Добрев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети