Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Добрев: ГЕРБ не търси премиер, а решение на високата инфлация

Политика

Делян Добрев: ГЕРБ не търси премиер, а решение на високата инфлация

Делян Добрев: ГЕРБ не търси премиер, а решение на високата инфлация - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ не коментира темата за това кой да бъде премиер, а търси решение на високата инфлация, коментира пред Нова тв бившият енергиен министър и депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

"Ако мандатът попадне в нас, се набляга на това как да бъде намалена инфлацията. Решенията трябва да се вземат на база това кои политики ще подобрят живота на хората", посочи Добрев.  Той отбеляза, че заради войната инфлацията в Европа е 8%, в България е 20 на сто.

"Хората обедняват. Прясното мляко в Германия е 1 евро, у нас е 4 лв./над 2 евро б.р./", даде пример икономистът. Той оспори и позицията на ПП, където Кирил Петков смята, че инфлацията ще падне от само себе си.

"Не, няма да падне така. Инфлацията при управлението на ГЕРБ беше между 0 и 2%. Тогава имаше и пандемия, и финансова криза. Нашата цел е хората да спрат да обедняват, ние да спрем да теглим по 1 млрд. дългове”, подчерта Добрев. Той уточни, че колкото повече се вдигат доходите в момента, толкова повече се помпа инфлацията. 

„Лявата БСП има много по-добра финансова политика, отколкото ПП. България задлъжнява с 1 милиард на месец”, допълни депутатът от ГЕРБ.

Според него следващия кабинет трябва да е от политици, тъй като при експертните правителства се губи отговорност.

„Разговорите за бъдещо управление трябва да се водят по време на предизборната кампания. Очаквам след изборите президентът да раздаде бързо и трите мандата”, отбеляза Добрев.

За спецакциите на Европейската прокуратура, ДАНС и ГДБОП в ТЕЦ-ове у нас той бе лаконичен и призова медиите да се обърнат към екоминистерството, защото там се следи търговията с въглеродните емисии.

Относно собствеността на ТЕЦ "Брикел", той посочи, че не е проверявал документите, но доколкото е запознат, Христо Ковачки е само консултант в предприятието. Политикът коментира и факта, че лидерите на ПП и ДБ - Кирил Петков и ген. атанас Атанасов, са гостували в сутрешния блок преди него. 

"Идват по двама в студиото, защото не могат да разберат дори кой в кое студио да ходи, а и ходят като еднополови двойки", лаконичен бе политикът от ГЕРБ.

 

Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети