Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Добрев към Владо Панев: Га ядохте кифтета ни ривахте

Политика

Делян Добрев към Владо Панев: Га ядохте кифтета ни ривахте

Делян Добрев към Владо Панев: Га ядохте кифтета ни ривахте - Tribune.bg
Снимка:

Политикът от ППДБ алармира за огромния бюджетен дефицит през септември, а колегата му от ГЕРБ му напомни кой е гласувал „за“ прахосническите бюджети на Асен Василев

„Очакваният бюджетен дефицит само за месец септември е 1.2 млрд. лева, съобщава Министерството на финансите. Преди седмица прогнозирах милиард, явно съм бил оптимист за държавните финанси. Общо за деветмесечието дефицита отива на 2.8 млрд. лева, а ако добавим и врътката с МРРБ (за спазване на 3% се гледа дефицит на начислена, а не на касова основа, така че трябва да се добави), той става 4 милиарда или 2% от Брутния вътрешен продукт“.

Това пише в профила си във Фейсбук Владислав Панев от ПП/ДБ.

МФ прогнозира 1,2 млрд. лв. бюджетен дефицит само за септември, досега годината е на минус 2,8 млрд.

Той анализира, че това означава, че няма как да си позволим нарастване със същите темпове през последното тримесечие.

„Тоест, надали ще има 13-а заплата в държавния сектор например. Няма да има и извънредни разходи, както традиционно в края на годината. Няма да се изпълни и широко рекламираната програма, в която общините си посочваха сами приоритетните проекти. Няма да има пари за това. Харчим много повече, отколкото произвеждаме. И това не може да продължава вечно. Ама на кого му пука...“, обобщава Панев.

Под публикацията му се включва колегата му от ГЕРБ Делян Добрев, но написаното от него набързо бива изтрито.

Добрев продължава разговора задочно, в собствения си Фейсбук профил.

„Колегата Вадислав Панев от ППДБ е написал хубав пост за разрухата в публичните финанси след бюджетите на Асен Василев. Написах коментар под поста му, че той самият (и цялото ДБ, начело с топ икономистите им Георги Ганев и Мартин Димитров) гласуваха ЗА всички крайно леви и прахоснически бюджети в последните 3 години. Коментарът ми бе моментално изтрит, затова ще го обобщя по-ясно с едно изречение тук: Га ядохте кифтетата, ни ривахте“, пише Добрев.

„Та, колеги, най-добре сега гузно замълчете. Моята съвест е чиста, тъй като гласувах както против сглобката, така и против всички пагубни бюджети на инфлация и финансова нестабилност“, продължава той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети