Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Добрев: Не сме сигурни, че Кирил Петков е бил премиер, щом баща му ходи в Турция да договаря газ

Политика

Делян Добрев: Не сме сигурни, че Кирил Петков е бил премиер, щом баща му ходи в Турция да договаря газ

Делян Добрев: Не сме сигурни, че Кирил Петков е бил премиер, щом баща му ходи в Турция да договаря газ - Tribune.bg
Снимка:

„Колкото по-бързо забравим за „Промяната” толкова по-добре. Дори не сме сигурни, че Кирил Петков е бил премиер, щом баща му ходил в Турция да договаря газ”. Това коментира Делян Добрев пред бТВ по повод думите на бившия заместник-министър енергетиката Пламен Данаилов, че бащата на бившия премиер е бил ангажиран с търсене на доставчици на синьо гориво.

Бащата на Кирил Петков е пътувал до Турция, за да договаря доставки на газ

„В Турция са ходили татко Петко и Весела Чернева, не премиера, а баща му. Като детска градина, тази държавата не знаехме кой я управляваше – татко Петко, Асен, Лена, изглежда не е бил Кирил Петков”, добави бившия депутат. Делян Добрев поясни, че не подлага на съмнение думите на Пламен Данаилов, който е бил част от тогавашния кабинет „Знаел е самолетът, с кого и кога пътува бащата на Кирил Петков. Ще се намерят доказателства, че това е било така. Живели сме в детска градина – затова сме плащали такива цени за горива и инфлацията е била 20 %”, поясни Добрев.

„Оскъпяването е на базата, че си пишат едни имейли и на листче колко ще е цената (б.р. на газа). Вместо на 100 лв. сме купували на 130 лв. газ”. Така Добрев коментира темата, за повдигнатите от прокуратурата обвинения на бившия енергиен министър Александър Николов, на заместника му Данаил Николов, както и на бившия шеф на „Булгаргаз” Людмил Йоцов. По думите на Добрев причинените щети на държавата са много повече от 88 милиона лева.

Обвиненията идват след проверка на ДАНС по сигнал на ГЕРБ от лятото на миналата година

Той показа карта, на която се виждат находищата на газ в Черно море.

 „На финалната права сме на проучването на българската територия. Това е договор, който подписахме през първия кабинет на Борисов през 2012 г. Находищата на газ в Турция е едва на 5 км от общата ни граница, което значи, че това находище е общо – и в българската, и в турската територия. Международната практика е, че дори те да добият целия газ по това находище, тази част, която ни се полага, пропорционално трябва да ни я дадат. Но тъй като не са правени сондажи от българска страна е почти сигурно, че няма да докажем подобни количества газ“, обясни Добрев.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети