Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Добрев: Нямаме запазен капацитет на терминал за втечнен газ, за да разтоварим двата танкера (ВИДЕО)

Политика

Делян Добрев: Нямаме запазен капацитет на терминал за втечнен газ, за да разтоварим двата танкера (ВИДЕО)

Делян Добрев: Нямаме запазен капацитет на терминал за втечнен газ, за да разтоварим двата танкера (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Нямаме запазен капацитет на гръцкия терминал за втечнен газ, за да разтоварим двата танкера, коментира пред журналисти депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш енергиен министър Делян Добрев.

По думите му държавната компания „Булгаргаз“ не е запазила капацитет на гръцкия терминал за втечнен газ в „Ревитуса“ и не е ясно къде ще разтоварим двата танкера, договорени при визитата на премиера в САЩ.

„ Да не се окаже, че пак МЕТ, любимият посредник на властта, има ключова роля“, попита риторично Добрев. Той отбеляза, че годишно страната консумира 3 млрд. куб.м. природен газ, а двата договорени танкера са от най-малките по 200 млн. кубика, което в летния сезон би стигнало само за два месеца.

Добрев отказа да коментира договорените цени, които били под цените на „Газпром“,  защото не разполага с такава информация, която била пазена в тайна. Депутатът от ГЕРБ попита как тогава са известни цените на руския и азерски газ.

Добрев припомни, че от ГЕРБ-СДС от февруари настояват да се запази капацитет в „Ревитуса“, какъвто вече няма.

„Но капацитет е купил любимият посредник на властта - МЕТ. Има два терминала в Турция, но ние и там нямаме капацитет, нито споразумения с тях газ да минава оттам”, предупреди Добрев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети