Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Добрев: ПП са дали едни 10 млрд. на Путин

Политика

Делян Добрев: ПП са дали едни 10 млрд. на Путин

Делян Добрев: ПП са дали едни 10 млрд. на Путин - Tribune.bg
Снимка:

Делян Добрев от ГЕРБ извади данни за това колко руски петрол е купувала България, на колко пари го е плащала и каква сума е платила страната ни на Путин от февруари 2022г. до декември 2023 г.

„В последните няколко дни се нагледах на многострадални постове от ПП за смъртта на Навални. Затова реших, че е време да покажа истината – за кого работят те”, заяви той на брифинг в парламента.

„Има и периоди, в които действат служебни кабинети, но забелязваме, че четирите най-големи месечни суми са на първия и втория кабинет на промяната. Само за месец ПП са платили на Путин 426 168 818 долара и 18 цента за петрол. От май 2022 - 385 млн. са платени на Путин и третата сума е 384 млн. долара отново от Промяната. От 23 февруари до 31 декември 2023 г. над 5 млрд. лева. само за 2 г. Само за петрол са платени над 10 милиарда на Путин от „Промяната“, изчисли Добрев.

„Кой в МС е работил, за да може България да плати повече от 10 млрд. лв. за режима на Путин само за петрол. Тези 10 млрд. не е било нужно да ги даваме на Путин. Защо Асен Василев отиде и заплаши ЕК, че ще блокира санкциите срещу Русия на цяла Европа, ако за България не бъде дадена дерогация. Ако не бяха защитниците на дерогацията - Асен Василев и Денков, то нямаше да дадем толкова пари на Путин и да финансираме войната в Украйна“, каза той и се закани през следващите дни ще даде информация и за купените газ и ядрено гориво от Русия.

„След началото на войната в Украйна България започва да купува 3,4 пъти повече нефт. След започването на войната 80 млн. барела, преди нея – 15 млн. барела. Почти едногодишната битка на ГЕРБ с „Промяната“ за това да отпадне дерогацията даде своя резултат и от 1 януари няма нито един барел руски нефт“, коментира Добрев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети