Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Добрев: Преговорите за първия мандат трябва да започнат с ДБ

Политика

Делян Добрев: Преговорите за първия мандат трябва да започнат с ДБ

Делян Добрев: Преговорите за първия мандат трябва да започнат с ДБ - Tribune.bg

Делян Добрев заяви, че ГЕРБ не иска подкрепата на ПП за формиране на кабинет заради това, което се е случило през последните 10 месеца. По думите на депутата разговори трябва да започнат с „Демократична България” преди да бъде връчен първия мандат, защото „в Европа сме в едно политическо семейство”.  

„Сега е моментът да изчистим проблемите, не за да го има семейството, а зависи дали ще има правителство. Надеждата е в Христо Иванов. С третия мандат, ако се случи правителство никой няма да носи отговорност”, каза Добрев и поясни, че ГЕРБ са длъжни да опитат. „Никой не иска с „Промяната”.

Той отново заяви, че от ГЕРБ искат да се проверят резултатите от машинния вот, като се преброят разписките.

„На последните избори е имало 11 012 машини. Цената на един мандат е около 10 000 гласа. Тоест, ако всяка машина дава само по един глас повече на някой, то той ще вкара само по един глас във всяка машина. Лъже машината с един глас. Това е един депутат повече. Ако са два гласа на машина, стават двама депутати повече. Слави Трифонов не му стигнаха 10 000 гласа, за да влезе в парламента. Представете си, че всяка една от машините му вади само по един глас. Не разбирам, ако машината не лъже и не вади по един глас, защо тогава не се съгласяват колегите да преброим разписките”, заяви депутатът от ГЕРБ.

За скандала с комисията „Джемкорп”:

„В миналия парламент имаше такава комисия, която не успя да си свърши работата, защото много бързо се разпусна парламентът. Мистерия е има ли руснаци, руски пари ли се „перат”. Искаме да покажем, че у нас не трябва да се взимат така решения за милиарди”, коментира Добрев.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети