Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Добрев: Прилича ми на кабинета Орешарски – същата агресия

Политика

Делян Добрев: Прилича ми на кабинета Орешарски – същата агресия

Делян Добрев: Прилича ми на кабинета Орешарски – същата агресия - Tribune.bg
Снимка:

Ако няма подкрепа, мандатът трябва да се върне в понеделник без гласуване, смята Делян Добрев

„Прилича ми на парламента през 2014 година, когато беше кабинетът Орешарски. Същата агресия има като ГЕРБ, каквато имаше тогава. Шансът за така предложения кабинет е по-малко от 1% заради омразата към ГЕРБ“, заяви в интервю за БНР Делян Добрев, който е номиниран за министър в проектокабинета на Даниел Митов.

Според Добрев няма смисъл да се чакат седемте дни, какъвто е разписаният срок за реализиране на връчения мандат за съставяне на правителство. Трябва в рамките на днешния, утрешния ден и петък ръководството на ПГ на ГЕРБ да се опита да води преговори, но е малка вероятността отнякъде да получим подкрепа, отбеляза той.

Делян Добрев е на мнение, че ако не се получи парламентарна подкрепа, мандатът трябва да се върне в понеделник, без да се подлага на гласуване, защото по думите му е безсмислено.

„Ще преговаряме най-конструктивно и добросъвестно. Може би останалите политически сили в парламента ще се опитат да го превърнат в бутафорни преговори и подигравка, но това няма да е подигравка с ГЕРБ, а с Конституцията“, коментира Делян Добрев.

Относно приключващите конкурси в сферата на енергетиката, за които лидерът на БСП Корнелия Нинова твърди, че са „окопаване на ГЕРБ“, Добрев поясни, че те са в изпълнение на законопроекти както на ГЕРБ, така и на БСП, „приети още преди две години“. От новоназначените фигури той познава добре единствено Валентин Николов.

Назначенията и конкурсите текат в последните 3-4 месеца, те не са от периода около изборите, уточни той.

Запитан как изглежда за него новият парламент Добрев изтъкна, че агресията към ГЕРБ е единственото, което действа като спойка между отделните партии.

Като първа реабилитация за себе си „след измислените скандали и компромати, които се вихреха около мен“, Добрев определя осъждането на Елена Йончева, а втората – изборната победа в Хасково.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

Шансът за така предложения кабинет е по-малко от 1% заради омразата към ГЕРБ ! Ако това е обяснението да се остави народът на произвола значи , че въпросните "държавници " мразят народа си дори повече от ГЕРБ ! На добър час към пропастта !
21.04.2021 09:25 / Отговор
Анастас #
Има такъв дебилен Наро'т ...
Чалгарчетата, изпърдяни на Бял Свят - между Лукановата и Виденовата Зима.

Мдааа ...

(пояснително)
22.04.2021 08:21
Това са злодеи обладани от Сатаната жадни за мъст и власт но няма ненаказано зло ще се пържат в ада за деянията си!
21.04.2021 09:26 / Отговор
Татулова Мога да разбера самочувствието на човек, който е осъдил една съветска пачавра, която дори ни представлява в Европарламента, но май не му е сега времето! След решението на КС за абсолютната давност, публикувано вчера, бурята, която ще се извие над ГЕРБ ще бъде със силата на торнадо! Да, проектът беше на ВМРО, но те не са в парламента! Всъщност задкулисието победи, понеже онова, което за Борисов е повод за гордост, за задкулисието са пропуснати ползи /пари!/ в особено големи размери! Контрабандата и трафика на мигранти, например, са две "пера" в черните каси, които от доста време са на червено! Опасявам се също, че изчегъртването на ГЕРБ може да се случи с напълно законни средства! Дано да греша!
21.04.2021 09:35 / Отговор
Надблюдател Да, но докато тръгнат да "изпергътват" ГЕРБ ще се случат толкова неща, че и те още не знаят откъде ще им дойде! Затова и бързат, но надали ще им се получи играта! Отсега залагам , колко скоро ще им спрат еврофондовете, защото са некадърни , нагли и крадливи! А спрат ли им фондовете, дори и ДПС се се оттеглят. Дори ревяха в ЕП Рамадан и Изцъкленото Ленче, да спрат Еврофондовете и да ги обвържат със закона! Сега ще си сърбат попарата.
21.04.2021 12:42
Тартаковер Този хасковски каун, който "нямал" дори апартамент и живеел в къщата на майка си!??, сега се хвали че осъдил Йончева!? При това на първа инстанция, а сега следват още много докато си вземе (ако успее)7-те хиляди лева. Самата Йончева осъди Боко за лъжа на всички инстанции и ...нищо не последва. В България няма наказан политик докато е на власт.
А кой не научи, че този се скъса от далавери, "спечели" маса търгове в Хасково, на баща му даваха пари да си прави цех за пелети, този назначи целия си род в Хасково, друг някакъв "печели конкурси" благодарение на Добрев, за компенсация "подари" апартамент на майка му, всички навързани като свински черва на веригата и обществената хранилка... Мръсотия до шия типично за ГЕРБ...
А тук заблудени гербаджии се хвърлят като Матросов да защитават онзи, който чрез дива корупция краде техните пари !? И отново го искат, отново да влиза в управлението на държавата, отново да краде и краде ! Не е смешно, странно е.
21.04.2021 17:12 / Отговор
Геш Всеки път когато ми се мерне претенциозното.....излияние на Тартаковер, та си мисля, че би било чудесно "шайката" Пеевски, Борисов и Гешев да е истинска, за да видят самозабравили се отрепки "кон поп яде ли"!
21.04.2021 19:46
И какво? Последно- Ленчето има ли огромен кредит от КТБ и няколко офшорки?
21.04.2021 21:46
чичото Абе тази юристката от партия "Има такъв идиот" Каза че Чалгаря ще въведе мажоритарни избори, ама друг път!
21.04.2021 18:24 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети