Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Добрев разкри кои са двете хасковски банди, които се бият за „Булгаргаз”

Политика

Делян Добрев разкри кои са двете хасковски банди, които се бият за „Булгаргаз”

Делян Добрев разкри кои са двете хасковски банди, които се бият за Булгаргаз - Tribune.bg
Снимка:

„Мисля, че знам кои са двете хасковски банди, които се бият в енергетиката и за които бившият премиер Борисов говори“, каза по бТВ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

По думите му уволненият шеф на „Булгаргаз“ е освободен заради събития случили се през последните 8 месеца, когато е имало кабинети с участието на премиера Кирил Петков и вицепремиера Асен Василев. Добрев, посочи, че каквито и действие да е предприемал Павлов то те са били съгласувани с Българския енергиен холдинг и Министерството на енергетиката.

В едната банда Павлов и Румен Радев, а в другата са Асен Василев и хората около него, каза още депутатът от ГЕРБ. Може би има и трета банда, като в изказването си след това спомена няколко пъти името на енергийния министър Александър Николов.

Добрев, разказа за пътя на Николов в последната година, който е бил назначен за служебен зам.-министър на енергетиката от Румен Радев, после е бил уволнен заради номинацията си за енергиен министър в несъстоялия се кабинет на Слави Трифонов след изборите през юли и на 13 декември в крайна сметка е заел тази позиция.

Добрев направи прогноза, че в резултат на тези противопоставяния ще се появят нови участници на газовия пазар, които ще изместят „Булгаргаз“ или ще се превърнат в посредници между държавната газова компания и директните доставчици на природен газ.

Той припомни, че по време на първото правителството на ГЕРБ през 2012 г. също е имало газови посредници, които са издавали фактури за покупко-продажба на синьо гориво с надценка за „Булгаргаз“. След премахването на посредниците, цената природния газ у нас се понижи с 22%, допълни Добрев.

Той коментира предложението на ГЕРБ за компенсация на сметките тока за общини, храмове и други общински и държавни и общински институции, което не бе прието от мнозинството,  защото нямало необходимите разчети.

„Защо се дават 410 млн. лв. за компенсиране на загубите на електроразпределителните дружества, не могат да се осигурят 35 млн. лв. на месец до края на юни, които да подпомогнат общините, за да се справят с поскъпването на електроенергията“, каза още Добрев.

Той посочи, че средства за компенсиране има и даде за пример данни от Министерството на финансите, че излишъкът за първия месец на годината близо 1 млрд. лв., а само от ДДС върху тока излишъкът е 100 млн. лв.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети