Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Пеевски: Има едно ДПС, другото е нелегитимно на отцепниците

Политика

Делян Пеевски: Има едно ДПС, другото е нелегитимно на отцепниците

Делян Пеевски: Има едно ДПС, другото е нелегитимно на отцепниците - Tribune.bg
Снимка:

„Има едно ДПС. Не знам какво е това противопоставяне. ДПС ще бъде това което е, ДПС-Ново начало“. Това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски и председател на парламентарната група на „движението“.  

Пеевски беше категоричен, че едното ДПС е нелегитимно. По думите му от ЦИК са направили циркове и несъстоятелно са се поддали на отцепниците. „ЦИК няма защо вече да бъде в тази сграда. За мен ръководството на Народното събрание трябва да предприеме действия и да се предостави самостоятелно място на ЦИК, да нямат общо с Народното събрание“, заяви Пеевски.

Той е категоричен, че има едно ДПС, една легитимна коалиция, която е с решение на парламентарната група, а „отцепниците да се явяват както искат“.     

Делян Пеевски подчерта, че в момента няма две регистрации и трябва да се изчака решението на ЦИК.  

По думите на Пеевски разпад няма, а само отцепници и отново подчерта, че има само едно ДПС-Ново начало.

Той обвини президентът, който не е взел отношение, за да освободи членовете на ЦИК, които са нарушили закона. Председателят на ПГ на ДПС допълни, че всички органи в държавата се назначават с публична процедура, единствено Румен Радев си назначава еднолично хората. Пеевски подчерта, че докато се случват регистрациите на партиите в ЦИК, председателката Камелия Нейкова е заминала в командировка в

Разпад няма, има отцепници и има само едно ДПС-Ново начало. Ако имахме президент вече трябваше да е освободил тези членове на цик, но ние нямаме- в същото време той директно назначава хора на Русия. Не може парламента да назначава всички органи с публична процедура, а той да си назначава хората еднолично.

Камелия Нейкова в същото време е била в командировка в Азербайджан. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети