Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Пеевски: Нищо не се е успокоило. Защо парламентът и депутатите ще разследват полицаи

Политика

Делян Пеевски: Нищо не се е успокоило. Защо парламентът и депутатите ще разследват полицаи

Делян Пеевски: Нищо не се е успокоило. Защо парламентът и депутатите ще разследват полицаи - Tribune.bg

ДПС няма да подкрепи временната комисия за проверка на фактите и обстоятелствата при полицейското насилие на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз, заяви в кулоарите на НС Делян Пеевски.

„Нищо не се е успокоило в некоалицията. Калин Стоянов си каза нещата за Кирил Петков. Сега ще внесем предложение за комисия за разследване на Министерство на електронното управление (МЕУ) да видим там какво се е случило”, уточни Пеевски.

„Твърдо седим зад момчетата. Комисията, която ще внася ПП-ДБ няма да я подкрепим. Трябва да има държава. Сутринта казах на господин Петков на председателски съвет - като искат да закриват полицията, да внесат проектозакон. Те явно това искат“, добави председателят на ПГ на движението.

Вчера лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов внесоха проект на решение за създаване на временна комисия за полицейското насилие.

„Какво е направил Калин Стоянов“, попита Пеевски и попита: „Има инспекторат, прокуратура. Нали сме правова държава? Не мога да разбера защо парламентът и депутатите ще разследват полицаи. Ние ставаме разследващ орган. Това не може да се случи. Парламентът няма тези функции. Ние ставаме разследващи на полицаите. И какъв сигнал им даваме? Че другите институции не съществуват“, коментира още народният представител.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети