Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Пеевски: Обсъдихме с Христо Иванов да премахнем фигурата на главния прокурор в новата Конституция

Политика

Делян Пеевски: Обсъдихме с Христо Иванов да премахнем фигурата на главния прокурор в новата Конституция

Делян Пеевски: Обсъдихме с Христо Иванов да премахнем фигурата на главния прокурор в новата Конституция - Tribune.bg
Снимка:

Фигурата на главния прокурор да отпадне при промените на Конституцията – около това се обединиха депутати от ПП-ДБ и ДПС.

В провелата се днес среща участваха новият правосъден министър Атанас Славов и Делян Пеевски.

Вчера съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов разговаря с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски в стаята на Движението в парламента във връзка с конституционната реформа и състава на Комисията по конституционни въпроси.

„Видяхте, че приехме механизма за контрол върху главния прокурор и също така обсъждахме и с г-н Иванов да премахнем фигурата на главния прокурор като цяло, да я няма в новата конституция“, каза Пеевски пред журналисти днес след разговор с министъра на правосъдието Атанас Славов.

„Сега това предложение дойде от ПП/ДБ - за премахване на фигурата, ние ще мислим върху това, но по-скоро ще бъдем съгласни“, заяви още депутатът от ДПС. 

Делян Пеевски посочи, че преди година и половина от ДПС са внесли проект за промени в Конституцията. Тогава орязахме изцяло правомощията на главния прокурор, сега сигурно ще вървим към премахване на тази фигура, добави той.  

Попитан дали са видели проект на ПП-ДБ, Пеевски каза, че не са видели такъв за момента, но го очакват. Той коментира, че търсят консенсус по темите. По думите тук не става въпрос за една личност. Всички имат проекти, ще седнем, ще работим върху всички, трябва да намерим общо съгласие, заяви Пеевски, цитиран в БТА. По думите му никой не може да доминира в тази комисия. Това е конституцията на България, трябва да я направим заедно, допълни той. 

Следващата седмица разговорите продължават и с останалите парламентарни групи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати