Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Делян Пеевски: Промените в Конституцията ги припознахме, не е драскала червената химикалка на ДПС

Политика

Делян Пеевски: Промените в Конституцията ги припознахме, не е драскала червената химикалка на ДПС

Делян Пеевски: Промените в Конституцията ги припознахме, не е драскала червената химикалка на ДПС - Tribune.bg
Снимка:

ДПС ще предложи главният прокурор главният прокурор да има само един мандат от 5 години и да няма право да го повтаря.Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Друго предложение на Движението е главният прокурор да не председателства прокурорския съвет, а някой избран от съвета (според предложенията за промени ВСС ще бъде разделен на две – прокурорски и съдийски съвет).

ДПС единствено не са съгласни с предложенията за кметските мандати и те отпаднали от проекта за промяна на Конституцията. „Няма предложения на ДПС в конституционните промени, ние припознахме техните предложения“, посочи Пеевски.

Той бе категоричен, че червената химикалка на ДПС не е драскала Конституцията.

„Няма предложения на ДПС, искам да съм ясен с това - ние припознахме предложенията на ПП-ДБ и ГЕРБ. Величков го видях, че коментира за червената химикалка на ДПС, че е драскала конституцията. Такова нещо няма. След като му прочетох предложенията, смятам, че идеите са добри“, поясни Пеевски. 

Той не видя проблем за определено време председателят на Конституционния съд да бъде и премиер, въпреки изказани притеснения от експерти. Такова предложение също е залегнало в общия законопроект за промени в Конституцията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети