Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Демерджиев: България няма отговор от Русия защо издирва Христо Грозев

Политика

Демерджиев: България няма отговор от Русия защо издирва Христо Грозев

Демерджиев: България няма отговор от Русия защо издирва Христо Грозев - Tribune.bg
Снимка:

България няма до момента отговор от официалните руски власти защо Христо Грозев е обявен за издирване, обяви на блиц контрол в парламента служебният министър на вътрешните работи Иван Демереджиев. Той уточни, че в края на миналата година е изпратил писмо до Руската федерация, с което се настоява да бъдат посочени причините за издирването на Грозев.

"Това писмо се движи по дипломатичен път в момента. Очакваме, след като премине по съответния ред, да получим отговор. Не сме получили отговор до днешна дата", отбеляза силовият министър. Демерджиев обясни, че не МВР, а службите към президента са поели действията по гарантиране на сигурността на Христо Грозев.

Самият издирван бе изслушан онлайн снощи в парламентарната комисия за контрол над спецслужбите и посочи, че се страхува най-много от тези, които биха направили "услуга" на Кремъл и го предадат на Москва. В съобщение на руското министерство на вътрешните работи се казва, че той е издирван за нарушаване на "член от Наказателния кодекс на Руската федерация".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати