Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Демерджиев: Дошъл съм в МВР да довърша мутрите, не правя рокади под натиск

Политика

Демерджиев: Дошъл съм в МВР да довърша мутрите, не правя рокади под натиск

Демерджиев: Дошъл съм в МВР да довърша мутрите, не правя рокади под натиск - Tribune.bg
Снимка:

„Не сме уволнявали никого в МВР, направихме минимални размествания. Имайте предвид, че 53 хиляди са служителите в МВР, а ние сме преместили само няколко човека. Причините – изцяло професионални, преценка на възможностите, те са бъдат полезни , а крайната преценка е моя и аз стоя зад нея. Всеки, който ме познава знае, че не може да се влияе на решенията ми”, каза служебния вътрешен министър Иван Демерджиев по повод на рокадите в ресорното министерство в последните дни . 

„Аз съм дошъл в МВР да довърша мутрите, а не да ги връщам някъде другаде.  Моята работа е да я свърша така, че тя да издържи пред съда и да има осъдителни присъди”, поясни министърът. Относно назначението на Атанас Илков за шеф на ГДНП той заяви, че назначението е направено по време на управлението на Бойко Рашков и явно е оценен високо, „в момента ще изпълнява поста, който съм му възложил”, заяви Демерджиев.

„Има разместване и в Гранична полиция, като там целта е директорът да поеме изжяло мигрантския натиск и сухопътната граница. А този, който има повече административни компетенции да се занимае с процес апо влизане в Шенген. Изоставаме там. Рокадите не са под натиск. разговарял съм с всеки служител преди промените“. 

По темата с изборите вътрешния министър заяви: „Екипът, който проведе изборите на два пъти сега се намира в МВнР. Този екип, който преместих в назначен януари 2022 г и няма отношение към провеждането на изборите”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети