Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Демерджиев: Има информация, че зам.- главният секретар е замесен в трафик на мигранти

Политика

Демерджиев: Има информация, че зам.- главният секретар е замесен в трафик на мигранти

Демерджиев: Има информация, че зам.- главният секретар е замесен в трафик на мигранти - Tribune.bg
Снимка:

Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Демерждиев обяви, че има оперативна информация, според която заместник - главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев е замесен в трафик на мигранти. В интервю пред бТВ Демерджиев заяви, че има изтекла оперативна информация. 

"Ако има съмнения в представители на ГЕРБ, че заместник главният секретар е замесен в трафик на мигранти, има такава изтекла оперативна информация, какво да говорим за редовите служители и за начина, по който се опазва българската граница. Има оперативна информация, а този човек в момента е заместник главен секретар в МВР", каза още бившият силов министър.

По думите му това е известно и на Австрия, както и на европейски и български партньори. "Не може да се допускат такива хора с такава биография да достигат до постове, които са в подножието на най-високите постове в МВР. Когато се назначава един служител, се взима кадровата справка му и се вижда, че има такава информация. Той не може да бъде допускан до такова ниво на управление", допълни Демерджиев.

По думите му, когато той е бил вътрешен министър, Кангалджиев е заемал по-нисък пост в системата, но не е имало достатъчно данни да бъде отстранен и сроковете за дисциплинарно производство са били изтекли.

Именно тогова настоящият заместник главен секретар е зам.-директор на ГДБОП - от май 2021 г. до септември 2023 г. 

Иван Демерджиев коментира и мигрантския натиск, като обяви, че центровете ни са пълни, а Сърбия разполага допълнителни сили по границата си с България.

"Вътрешният министър твърди, че (мигрантският натиск - бел. ред.) намалява. В същото време центровете са препълнени. Ако са препълнени при намаляващ натиск, това значи, че охраната на границите се влошава", заяви той.

По думите му е унизителен начинът, по който са се водили преговорите за Шенген.

"Резултатът ще го нарека неуспех и капан. От кухнята до голяма степен разбирам, че финалният етап от преговорите е воден от страна на Румъния с Австрия без България да участва активно. Може би затова г-н Денков нямаше такава актуална информация, а я получавахме. Това е изключителна грешка. Много експерти участват в тези преговори и оттам е моята информация. Когато България не участва активно в едни преговори, съвсем нормално е нейният интерес да бъде злепоставен. За съжаление, станахме свидетели на това“, допълни бившият служебен вътрешен министър.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети