Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Демерджиев: Няма да се стигне до хаос и затваряне на секции в изборния ден

Политика

Демерджиев: Няма да се стигне до хаос и затваряне на секции в изборния ден

Демерджиев: Няма да се стигне до хаос и затваряне на секции в изборния ден - Tribune.bg
Снимка:

Няма да се стигне нито до хаос, нито до затваряне на секции в изборния ден, увери  вътрешният министър Иван Демерджиев. Утре МВР и ЦИК ще одобрят правилата за протичане на вота.

След серията от бомбени заплахи, всички училища първо ще бъдат проверени, преди да бъдат запечатани за приемането на изборните книжа и през цялото време около тях ще има охрана, увери Демерджиев.

„Създадена е стройна организация във връзка с изборите В събота ще бъдат огледани всички сгради, периметърът около тях ще бъде отцепен. В неделя ще направим всичко необходимо безпрепятствено хората да стигнат до сградите и да гласуват, без да има никаква опасност“.

До момента за сигналите за бомби има трима задържани в различни градове на страната, сред тях са и непълнолетни.

„Подчертавам, касае се за хибридни атаки, особеното след тях е, че те търсят интерес и популярност, които за съжаление намират и провокират и други хора да вършат същото. Не отчитаме реална заплаха, постоянно ще следим процеса. Нека хората да бъдат спокойни, нека да гласуват спокойно“, добави министърът.

МВР не е изискало учениците да прекратят занятията си, добави Демерджиев.

„Аз мога да препоръчам децата да си извършват занятията, това, разбира се, зависи и от директорите. Утре ще изготвим процедура, съгласно нея МВР и службите ще поемат ангажимента да преценяват реалната опасност, така че няма да се стигне до затваряне на училища или пропускане на занятия.

Той призова ръководителите на обществените сгради и училища да проявят спокойствие, защото при евентуален риск първите хора, които ще предприемат действия, са именно службите и МВР.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети