Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Демерджиев увери: Няма да има масови чистки в МВР, ще бори купения и корпоративния вот

Политика

Демерджиев увери: Няма да има масови чистки в МВР, ще бори купения и корпоративния вот

Демерджиев увери: Няма да има масови чистки в МВР, ще бори купения и корпоративния вот - Tribune.bg
Снимка:

Намираме България на последно място сред три държави, които трябва да бъдат приети в Шенген, заяви служебният вътрешен министър

„Не очаквайте масови чистки в МВР, ще има смяна на хора, когато се налага, за да се оптимизира структурата”, обясни министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев, който представи екипа си,  както и приоритетите.

Най-напред той увери, че политическият кабинет вече е сглобен. В него влизат заместник-министър Моника Димитрова-Бийчър, заместник-министър Емил Ганчев и заместник-министър Венцислав Катинов.

„Основен приоритет е да продължим борбата с купения и корпоративния вот", каза министър Демерджиев. Борбата, свързана с пътната безопасност, е друг от приоритетит, като целта е да се разработи цялостна стратегия и комплекс от мерки, за да има резултати в кратки срокове и в дългосрочен план.

Демерджиев обясни, че в екипа са привлекли специалист по пътна безопасност, чието име не разкри.

Ще бъдат проведени мероприятия и действия, за да се въздейства на битовата престъпност: „Вече сме издали съответните указания да се предприемат мерки и действия по места, които целят констатирането на такива тлеещи конфликти и вземането на превантивни мерки те да не ескалират”, посочи той.

Борбата с контрабандата и ДДС измамите, както и разпространението на наркотици ще бъдат другите акценти в работата на МВР.

„Особен акцент ще бъде върху хората, които разпространяват наркотици от училищата и районът около тях", поясни министърът.

Предстои много работа за Шенген и по Плана за възстановяване и устойчивост, посочи Демерджиев.

„Намираме България на последно място от три държави, които трябва да бъдат приети в Шенген. Хърватска се откроява и върви напред, след това сме двойката Румъния и България. Борим се да сме двойка, защото стоим доста по-зле от северната ни съседка. Започнало е да се прави каквото трябва. Набелязали сме мерките. Ще гледаме да наваксаме и да влезем тази тройка в Шенген”, обясни министърът. По думите на Демерджиев вторник или сряда ще започнат срещите с групите на ЦИК, за да се проявят старите проблеми с машините на предстоящия вот на 2 октомври. 

БГНЕСБГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати