Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Демократична България” готови на разговор с ИТН, ако получат третия мандат

Политика

„Демократична България” готови на разговор с ИТН, ако получат третия мандат

Демократична България готови на разговор с ИТН, ако получат третия мандат - Tribune.bg
Снимка:

„Ще разговаряме, по дяволите - спокойно, възпитано, прагматично”, посочи Христо Иванов

Ако третия мандат бъде връчен на ДБ, те ще бъдат длъжни от гледна точка на националния интерес чрез диалог и усилия да се фокусират върху важните задачите.

„Не върху личните отношения, не върху егото. Да излъчим един кабинет, който може да реши кризите, макар да е с ограничен срок”, каза пред бТВ съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Той заяви, че в рамките на 1 година имаме срок, за да направим крачка към Шенген, към усвояване на парите от Плана за възстановяване, да се справим с инфлацията и енергийната криза.

По думите му няма друг „избор на тезгяха” с оглед на все по-вероятния вот.

„Нищо не се е променило около ГЕРБ и разделителните линии, които правят толкова трудна работата на НС, ще се задълбочат с още една кампания. Тя винаги се изражда в една вакханалия от клетви. Няма никакви условия политически, които да доведат до различен избор “на тезгяха”, така че избирателите да направят различен избор”, посочи той в отговор на въпрос дали от ДБ са готови да търсят подкрепа от ГЕРБ.

Ако мандатът бъде връчен на ДБ, формацията ще внесе декларация за гласуване в НС с всички национални приоритети, за да се провери има ли готовност за подкрепа.

Христо Иванов заяви, че ще търсят подкрепа сред 4-те формации в предишната коалиция. Ще говорят и с представителите на „Има такъв народ” като посочи, че между него и Тошко Йорданов от ИТН, „имало бурна история, но може би съм си извлякъл поуки”.

„Длъжни сме да вървим напред и да разговаряме. Ще разговаряме, по дяволите - спокойно, възпитано, прагматично”, посочи Иванов.

Той заяви, че би седнал на разговор и със Слави Трифонов и се обяви за внасяне на нормален тон и отношение, без тежки квалификации.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп