Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Демократична България“ и ДПС с остра размяна на реплики за Росенец и полуостров Буджака

Политика

„Демократична България“ и ДПС с остра размяна на реплики за Росенец и полуостров Буджака

Демократична България и ДПС с остра размяна на реплики за Росенец и полуостров Буджака - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите от ДБ и ДПС влязоха в задочен спор за временната парламентарна комисия, която да разследва евентуални незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на „Росенец“.

ДПС поискаха обхватът на комисията да бъде разширен и да включи и нарушения по Закона за устройство на територията на полуостров „Буджак“, където е известно, че Иво Прокопиев има къща. Те обвиниха съпредседателя на ДБ Христо Иванов в лицемерие и двойни стандарти.

„Г-н Иванов, да уточним, тъй като засегнахте въпроса за независимостта на съдебната система. Когато говорим за независимост на съдебната система, когато говорим за политически процеси, които влияят на определени явления в българското общество, ние също сме „за“ разкриване на факти и обстоятелства, но ние сме против лицемерието и искаме от тази трибуна ясно да го заявим. Лицемерие е когато говориш за определени неща, това, в което обвиняваш определени хора, а изключваш други, които явно са го правили. И когато става въпрос за независимост на съдебната система, е лицемерие да говориш за един магистрат, а да не говориш за другите. Лицемерие е да прикриваш част от истината за зависимостите, а да се опиташ да насочиш общественото внимание към други зависимости, които според теб съществуват. Ние от тази трибуна ще се борим срещу това лицимерие“, заяви Йордан Цонев от ДПС.

От своя страна Иванов го репликира и обеща, че ако от Движението за права и свободи внесат предложение да се направи отделна комисия специално за Буджака, то ДБ ще гласуват „за“ създаването ѝ.

„Явно ще падне забавление в 46-ото Народно събрание. След като чухме за Фиордите и за фекалните води на Иво Прокопиев. Как така бяхте любезни да пропуснете белия кон, който язди Васил Божков, защото със сигурност трябва да споменем и него. С неговите фекалии какво правим, нищо, че е в Дубай. Това не е ли съществен въпрос? Ако трябва да станем сериозни, идеята на това нещо е очевидна, а тя е да омажем Комисията за Росенец. Няма да мине. Г-н Цонев вие сте част от хората, които поставиха мръсните си отпечатъци върху правосъдието през последните 30 години. Смятам, че подобни опити са несериозни и не трябва да им бъде обръщано внимание“, заяви от своя страна Христо Иванов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети