Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Демократична България“ иска мандат за съставяне на правителство, но с Петков и Василев

Политика

„Демократична България“ иска мандат за съставяне на правителство, но с Петков и Василев

Демократична България иска мандат за съставяне на правителство, но с Петков и Василев - Tribune.bg
Снимка:

ИТН имаха възможност, но не искаха, докато БСП не могат, каза Атанас Атанасов

„Демократична България“ ще получи мандат за съставяне на правителство в следващото Народно събрание и ще покажем как се води диалог и как се предлага на всички партньори подкрепа. Това обявиха съпредседателите Христо Иванов и Атанасов Атанасов по БНТ.  Те обясниха, че имат амбицията това да стане с бъдещия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев. Петков и Василев са дали заявка, че ще приключат с ролята си на министри и ще обявят намеренията си.

„Няма причина нито да се страхуваме, нито да подхождаме критично към един подобен бъдещ проект.

Кирил Петков, Асен Василев и техния екип са наши съмишленици. Ние работим с тях, подкрепяме ги и работим в една посока. И очакваме само надграждане. Наша задача, като представители на демократичната общност, е да гарантираме тази нейна консолидация, която постигаме за първи път от 2005 г., трябва да удържим тази тенденция и да опазим демократичната общност цяла от разделение. Но същевременно има перспектива за много сериозно надграждане с едно взаимодействие с тях“, обясни Иванов.

„Тези хора показаха за кратко време, че имат собствен почерк и поведение. Това са образовани и възпитани хора,  заедно гледаме в една посока“, добави ген. Атанасов на въпрос дали президентът Румен Радев стои зад подобен проект.

По думите на Атанасов е интрига да се говори за взаимодействие с хората на Радев, защото той си имал собствени избори.

Христо Иванов е човек, който имал качества да бъде номиниран като предложение за следващ министър-председател на България, добави съпредседателят на ДБ.    

Според него, в този парламент „Има такъв народ“ са имали възможност за съставяне на правителство, но „останах с впечатление, че не искат“, докато БСП са показали, че не могат да съставят правителство.

„Три години бяха необходими след падането на Тодор Живков, за да могат демократичните сили да заемат позиции, сега искате три месеца след падането на охранителя на Тодор Живков всичко да се промени! Обществото се бори за промяна и парламентът е еманация на тази борба. Не знам защо толкова тежки думи за парламента, ами той е раздробен. Изисква се време диалогът да стане по-настъпателен, за съжаление минаваме през този етап от време“, смята ген. Атанасов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети