Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Демократична България” няма да отидат на среща с главния прокурор Иван Гешев

Политика

„Демократична България” няма да отидат на среща с главния прокурор Иван Гешев

Демократична България няма да отидат на среща с главния прокурор Иван Гешев - Tribune.bg

ДБ щели да се отнесат с цялата отговорност, ако им бъде връчен третия мандат, каза Людмила Илиева

ДБ ще се отнесе с цялата отговорност, ако им бъде връчен третия мандат, каза в предаването „Офанзива” на NOVA NEWS Людмила Илиева – зам.-председател на ПГ на „Демократична България”. Тя не пожела да разкрие ходовете на партията като неколкократно заяви, че въпросите на водещия са преждевремнно зададени. 

„Групата, предложена от ГЕРБ за разговори, е неупълномощена за политически разговори”, каза тя.

„ГЕРБ са носители на първия мандат. Те трябва да го осъществят. Ако не го реализират, тогава има ясна процедура”, заяви Илиева.

От ДБ няма да се срещат с главния прокурор Иван Гешев. Той изпрати писма за среща с парламентарно представените партии. Причината - коалицията категорично искали неговата оставка. Досега главният прокурор разговаря с представители на ПГ на ГЕРБ/СДС, ПП и ДПС.

„Относно възможностите за коалиция, ПП са естествен наш партньор. Бихме провели разговор с тях. Три са приоритетите ни - да изведем на преден ред националната сигурност – спешно модернизиране на армията. Вторият е – съдебна реформа, не само смяна на главния прокурор. Трето –икономически растеж”, обясни Людмила Илиева.

Запитана как ще гласувате при избора на правителство, предложено от ГЕРБ в зала, тя отговори – „Не знаем как ГЕРБ ще направи мандат”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети