Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Демократична България“ няма да подкрепи правителство с мандат на БСП

Политика

„Демократична България“ няма да подкрепи правителство с мандат на БСП

Демократична България няма да подкрепи правителство с мандат на БСП - Tribune.bg
Снимка:

„Казах, че този парламент може да „издими като мокър фас“, каза Христо Иванов

„Демократична България” не може да подкрепи управление с мандат на БСП, заяви председателят на ПГ на партията Христо Иванов в кулоарите на НС по повод решението на Радев да даде третия мандат на социалистите. Той поясни, че такава е била позицията по време на предизборната кампания и тя ще остане непроменена.

„Не можем да подкрепим трети мандат, не виждам честно казано той как би бил подкрепен на база на програма, защото БСП не виждам за момента да имат ясна програма. Става неизбежно отиването на избори. Предсказах го и в нощта на изборите, когато казах, че този парламент може да „издими като мокър фас“. Виждаме, че в зала се прави повече предизборна кампания, отколкото законодателство“, смята Христо Иванов.

Той коментира и приетите на Правна комисия законови промени, закриващи специализираните съд и прокуратура, което предизвика недоволството на прокурори, към което се присъедини и ръководителя на държавното обвинение Иван Гешев.

„Всеки има право да протестира. Първо – този протест е поредният, организиран административно от прокуратурата. Време е българските прокурори, ако искат обществото да им има доверие да упражняват огромната си власт, да покажат истинска независимост, включително от йерархията, която ги организира. Аргументът, че обсъждането на законодателство в Народното събрание е намеса в съдебната власт, показва дълбоко неразбиране на ролята на парламента в една демократична страна“, смята Христо Иванов, който определи магистратския протест като „административно мероприятие“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети