Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Демократична България няма да подкрепи правителство с мандат на БСП

Политика

Демократична България няма да подкрепи правителство с мандат на БСП

Демократична България няма да подкрепи правителство с мандат на БСП - Tribune.bg
Снимка:

„Третият мандат трябва да бъде експертен, а не политически. Трябва да има ясна програма за управление в рамките на 6-8 месеца и след това до отидем на избори, но страната да мине през тежката зима, която се очертава“. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от „Демократична България“ Иво Мирчев.

По думите му това трябва да се случи след сериозни разговори в парламента и политическите партии наистина да поемат своята политическа отговорност и да се държат национално отговорно.

„ИТН трябва да излязат от политическия пубертет и да се върнат на масата на преговорите. Това очаква обществото. Ако не го направят, ще отидем на избори, но не това очакват хората“ коментира още Мирчев.

Той беше категоричен, че с БСП не са тръгнали в една посока.

„За разлика от останалите партии, ние сме много последователни. Имаме коалиционно споразумение, в което ясно е записано, че ДБ няма да подкрепи управление с мандат на ГЕРБ, БСП и ДПС. Ще спазим това“, посочи депутатът. 

Мирчев потвърди, че ДБ ще има свой кандидат за президент. Яснота за номинацията обаче от партията ще дадат на по-късен етап. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети