Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ДБ иска от Радев да свика КСНС за ковид кризата

Политика

ДБ иска от Радев да свика КСНС за ковид кризата

ДБ иска от Радев да свика КСНС за ковид кризата - Tribune.bg
Снимка:

ДБ призовава Румен Радев да прекрати кампанията си и да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) във връзка с ковид кризата, се казва в официално становище. От обединението смятат, че действията на правителството са непредсказуеми.

„Действията за овладяване на ковид вълната се превръщат в политическа и институционална криза. Прилагат се мерки без никаква предсказуемост, без обществена подкрепа, без никаква информационна кампания, без адекватни мерки за компенсация за семействата и бизнеса“, се настоява в становището.

Според ДБ на заседанието на КСНС партиите трябва да се опитат да постигнат съгласие по работещи мерки за справяне с кризата.

„КСНС трябва да одобри план за ясни, предвидими и обществено приемливи мерки за овладяване на ковид вълната. Той е необходим, за да се изгради политически консенсус и партиите да загърбят популистките залитания в предизборно време и всички заедно да постигнем работещи и обществено приемливи решения“, призовават в позицията си от „Демократична България“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети позиция, КСНС
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети