Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Демократична България“ се регистрира сама в ЦИК, няма коалиция с ПП

Политика

„Демократична България“ се регистрира сама в ЦИК, няма коалиция с ПП

Демократична България се регистрира сама в ЦИК, няма коалиция с ПП - Tribune.bg
Снимка:

„Демократична България“ ще се регистрира самостоятелно за участие в изборите на 2 октомври още утре, съобщава „24 часа“. Срокът на партиите да подадат документи за регистрация пред Централната избирателна комисия изтича в 17 ч в сряда. Повечето от големите партии избраха да подадат документите си в последния момент, като за „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ обаче се чакаше да решат дали няма да се явят заедно на вота.

Опасенията на ПП обаче са, че така ще се лишат от периферията си в центъра и най-вече леви избиратели, които не припознават вече БСП. Още вчера съпредседателят Асен Василев даде публично знак, че по-скоро такова обединения няма да има.

В интервю за БНР той обясни, че не е само математиката дали така те ще спечелят, или загубят гласове, а с ДБ имали идеологически разминавания – „Промяната” била по-скоро центристка партия, отколкото дясна. Обеща обаче днес или утре да кажат ще има ли коалиция.

Десните явно вече са получили отговор, защото още в понеделник започнаха подготовката на изборните си книжа и утре ще се явят за регистрация в ЦИК самостоятелно.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети