Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ден 5 от кампанията: управляващите със събития в Самоков, Пловдив-област, Видин и Бургас

Политика

Ден 5 от кампанията: управляващите със събития в Самоков, Пловдив-област, Видин и Бургас

Ден 5 от кампанията: управляващите със събития в Самоков, Пловдив-област, Видин и Бургас - Tribune.bg
Снимка:

Старт на кампанията в Самоков. Додоха я водачът на листата на ГЕРБ-СДС за София област Младен Маринов и кандидатите за народни представители. Маринов подчерта значението на отдавна съществуващия проблем със стената на язовир „Бели Искър“. Кабинетът „Борисов“ отпусна 10 милиона лева, с които създаденият ВиК холдинг да започне изследване, проектиране и саниране на язовирната стена. Областния координатор и кандидат за народен представител Николина Ангелкова подчерта значението на курорта Боровец и възстановяването на туристопотока,“така че и ние, и чуждестранните ни гости да съпреживеят това прекрасно място“.

 

СтамболийскиСтамболийски

Областният управител и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив област Дани Каназирева посети региона на Стамболийски, като направи обиколка на всички населени места от общината. „Работя открито и честно, за мен не е важно дали си народен представител, областен управител или кмет. Важно е да си човек“, каза   Каназирева, разговаряйки с хората. Тя се запозна с проектите, които са изпълнени от управляващите. „Ние сме първата община не само в България, но и в Европа, която пусна безплатен общински транспорт за своите жители, затова бяхме в топ 10 на общините с иновативна политика за 2017-та година. След това направихме и безплатен Детски център“, припомни Георги Мараджиев. Каназирева посети и  четирите села в общината – Куртово Конаре, Ново село, Триводици и Йоаким Груево. В Куртово Конаре те видяха реновирания наскоро централен парк с прилежащо площадно пространство, места за отдих и детски площадки. В Ново село те видяха отводнителния канал, който в момента се почиства от наноси и растителност със средства от държавата.  Сумата, която Министерски съвет отпусна за отводнителния канал на Ново село е 700 000, като първият транш от 380 000 вече е преведен. В Триводици Дани Каназирева и кандидат-депутатите от Стамболийски разгледаха новия център и новата църква „Св. Георги“, в чийто градеж са инвестирани над 150 000 лева. Обиколката завършиха в Йоаким Груево, където съвсем скоро също приключи ремонтът на центъра. За селото Общината има изготвен проект в размер на 2,8 милиона, за който очаква финансиране от правителството.

Районът на СтамболийскиРайонът на Стамболийски

Водачът във Видин Росица Кирова проведе срещи в селищата от община Чупрене и град Белоградчик. В разговорите Кирова представи основните цели, които си е поставила тя и колегата й кандидати - завършване изграждането на магистралата до Видин; ускоряване на процедурите за строителство на тунел под Петрохан и привличане на инвеститори към  Северозападна България.

Община Чупрене и град БелоградчикОбщина Чупрене и град Белоградчик

Изграждане на регионални индустриални зони за развитие на бизнеса, привличането на външни инвеститори, разкриването на високоплатени работни места. Тези приоритети си постави кандидатът за народен представител Деница Николова при посещението си в Индустриален и логистичен парк-Бургас. Заедно със колегите от листата Севдалина Турманова и Венелин Радев тя разгледа Зоната, която в последните години успя да привлече множество инвеститори и продължава да се развива. Николова подчерта и за създаването на нова мрежа стратегически индустриални паркове, подкрепена с 415 млн. лв. публична инвестиционна програма. Деница Николова и Севдалина Турманова разгледаха и две от предприятията в Индустриален и логистичен парк-Бургас.

Индустриален и логистичен парк-БургасИндустриален и логистичен парк-Бургас

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати