Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: Апетитът за предизборна злоупотреба на санкциите по закона „Магнитски“ ще се увеличава все повече

Политика

Деница Сачева: Апетитът за предизборна злоупотреба на санкциите по закона „Магнитски“ ще се увеличава все повече

Деница Сачева: Апетитът за предизборна злоупотреба на санкциите по закона Магнитски ще се увеличава все повече - Tribune.bg
Снимка:

Вече година вървят опити за демонизиране на постигнатото, казва бившият социален министър

Апетитът за предизборна злоупотреба на санкциите по закона „Магнитски“ ще се увеличава все повече. Това мнение изрази пред БНР Деница Сачева, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич и бивш министър на труда и социалната политика.

Много са борците с корупцията у нас, които шестват малко повече по медиите, но реалната борба с корупцията е по-трудна задача, посочи Сачева.

Вече повече от година вървят опити за демонизиране на постигнатото, заяви тя. По думите й тези опити обаче се сблъскват с конкретни факти.

„Амбицията да се критикува предишното правителство е толкова голяма, че на практика никой не иска да види фактите, каквито те са“, смята бившият министър.

„Оценката се дава от избирателите на избори. Аз мисля, че по време на нашето управление ние постигнахме достатъчно добри резултати, особено в сектори като образование, социална политика, здравеопазване. Има факти, които няма как да бъдат отречени, като връщането на 50 хилюди деца в клас и запазването на над 300 хиляди работни места. Мерките, които предприехме по време на кризата, дадоха добри резултати. И в момента виждате, че независимо колко критики бяха отправени към тях, в крайна сметка служебното правителство не излезе с някакви кардинално нови идеи, а в крайна сметка ще продължи старите мерки, което е едно доказателство за това, което през цялото време говорихме, че мерките, които предлагаме, са единствените възможни“, категорична е Сачева.

Според Сачева ако поляризацията на обществото продължи, „моралната маска, че се борим със злото, в един момент ще се спука като балон“.

„ГЕРБ не е в такава изолация, за каквато се твърди. Има много политики, в които бихме могли да намерим общ език“, отбеляза Деница Сачева. „Твърдият, традиционен електорат на ГЕРБ е доста мобилизиран от атаките“, допълни тя.

Дискусията по Плана за възстановяване и устойчивост добива гротескен характер, смята още Деница Сачева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети