Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: ГЕРБ е единствената партия, която се е явила на изборите с ясното желание да управлява

Политика

Деница Сачева: ГЕРБ е единствената партия, която се е явила на изборите с ясното желание да управлява

Деница Сачева: ГЕРБ е единствената партия, която се е явила на изборите с ясното желание да управлява - Tribune.bg
Снимка:

В дните веднага след изборите, за да се стигне до кабинет на малцинството, бяха извървени всички възможни стъпки, които трябваше да се приемат след изборите. Поканихме всички ПГ на разговори, предложихме конкретна управленска програма, разговаряхме единствено с ДПС и ИТН и след като не се стигна до възможност за подписване на коалиционно споразумение, в крайна сметка трябваше да поемем нашата отговорност и да предложим кабинет на малцинството. Това каза Деница Сачева от ГЕРБ пред БНР.

„Ако ГЕРБ не беше проявил политически разум и воля, ако бяхме изпаднали в политически инат, нямаше какво да се говори в момента“, допълни тя.

„Разговорите за политики и разговорите за България не доминират в дневния ред, ние се занимаваме само с това чии ще е мандатът, не говорим за политики, оттам идва и това, че всеки се опитва да черпи предимство през подобен тип процедурни хватки“, каза още Сачева.

„В сферата на труда и социалната политика трябва да се извършат спешни действия в областта на пазара на труда и пенсионното осигуряване. Мислите ли, че трябва да дадем своя вот за хора, които тепърва ще сформират екипи и ще правят анализи, ние нямаме време, посочи Сачева. Не е ли по-логично да се поиска вот на доверие за хора, които имат конкретни идеи и могат да започнат да работят веднага. ГЕРБ е единствената партия, която се е явила на последните избори с ясното желание да управлява“, подчерта още Сачева.

„Не знам дали „някакво правителство“ само ще бъде достоен отговор за резултатите, които обществото очаква“, каза още тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство с третия мандат?
Покажи резултати Скрий резултати