Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: И президентът дължи отговори – за своите съветници например

Политика

Деница Сачева: И президентът дължи отговори – за своите съветници например

Снимка:

„Президентът сякаш живее в едни лабораторни условия и непрекъснато ни представя своята утопия за държава“. Това обяви в интервю за предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви Деница Сачева, социален министър и областен координатор на ГЕРБ в Добрич, по повод критиките на Румен Радев към правителството.

„Всеки разумен човек вижда, че зад фразите на президента не се крие особено съдържание. В момент, в който има съмнение, че твоят съветник за борба с корупцията е част от доклад на Европейската комисия за борба с измамите, да не коментираш това, но да коментираш хипотези и празни обвинения… Президентът също дължи отговори по теми, които са трудни и теми, които са свързани например с неговите съветници“, коментира Сачева.

По думите й от страна на ГЕРБ винаги е имало желание за диалог, но той винаги е отговарял с „безпочвени критики“.

„Това е противодържавно поведение – не може непрекъснато да насаждаш съмнение във всички институции, да твърдиш, че всички институции са корумпирани и единствено и само президентската институция е институцията остров, в която няма никакви проблеми. Това несериозно“, заяви социалният министър.

Относно обвиненията към управляващите, че изборите няма да са честни тя каза: „Не зная защо инвестираме толкова енергия в това какъв ще бъде процесът на изборите, вместо това кой как и с какъв ресурс и капацитет иска да управлява страната. За мен това е безидейност. Сериозни промени Изборния кодекс и то непосредствено преди изборите носи рискове. Има опит в момента от страна на хора, които предполагат, че ще загубят изборите, авансово да се застраховат“.

По думите й дебатът за промени в Изборния кодекс трябваше да стартира по-рано, а сега цели просто да саботира изборите.  


Коментари (2)

Вещицата пак се изхрачи. Ами баща ти ма, той нали е от лабораторията на ДС и библиотекарския, котилото на Мултигруп и почетния, който се разследва от чешката прокуратура.
02.02.2021 22:09 / Отговор
Олигофренът ...пак се изхрачи! Ами задай си и въпроси, пък тя е длъжна да отговаря! Много е тъпа тезата, че щом баща и е бил някакъв, значи Фигурантът Радев не дължи "отговори"!
03.02.2021 09:23

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема