Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: Как си представяте субект с 3 глави в 3 различни посоки да има собствен глас навън

Политика

Деница Сачева: Как си представяте субект с 3 глави в 3 различни посоки да има собствен глас навън

Деница Сачева: Как си представяте субект с 3 глави в 3 различни посоки да има собствен глас навън - Tribune.bg
Снимка:

Външна политика на два гласа е недопустимо, категорична е тя

„Ние подкрепихме това правителство заради общата ни външна политика. Друга обща политика ние нямаме. Нашето виждане е било, че трябва да тя да е свързана с европейското ни бъдеще, Шенген, еврозоната затова направихме компромиси.

Аз и редица мои колеги нямаме обща финансова политика с Асен Василев, но направихме компромис. За нас общата външна политика е знак. Външна политика на два гласа е недопустимо“ Това заяви Деница Сачева от ГЕРБ пред NOVA.

„Аз вече се обърквам. Всички казват, че Денков и Габриел работят добре в екип. Тогава какво значение има кой ще е външен министър“, попита тя. „ПП-ДБ искат да говорят за ПП-ДБ, а ние – за България. Чудя се какво значи силен глас навън. Ако говорим за европейски избори, на практика цялата констукция на тази коалиция е сложна– те са 7 партии, от които само ДСБ имат европейско политическо семейство. Там има хора от ПП, които искат да са в либералите. Такива - които искат в ЕНП и Зелените. Как си представяте субект с 3 глави в 3 различни посоки самостоятелно да има собствен глас“, заяви депутатът от ГЕРБ.  По думите ѝ няма ползва от предсрочни избори.

Тя се възмути, че Асен Василев е в САЩ и се среща с фирми, без да води със себе си нито един представител на родния бизнес.

„Това не е дразнещо, а несериозно. Държавни делегации договарят частни интереси, не знам какво правят там“.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети