Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: Новото правителство няма да осигурява хляб, а зрелища

Политика

Деница Сачева: Новото правителство няма да осигурява хляб, а зрелища

Снимка:

„Ние ще следим стриктно изпълнението на това странно коалиционно споразумение, което е нехомогенно и включва взаимоизключващи се обещания - например по отношение на пенсиите. Защо се предвижда еднократна помощ за родителите, чиито деца ходят на училище онлайн... Това правителство се състои от три фракции - корпоративна, партийна, милиционерска - тази на президента Радев, която ще контролира всички останали дали изпълняват президентските команди“.

Това каза пред БНР депутатът от ГЕРБ - СДС Деница Сачева.

Според нея за първи път от 30 години насам се случва управляващи да гонят опозиция от офисите, „нещо, което не се е случвало досега, независимо колко яростно са се противопоставяли политически партии“.

Шоуто на министъра на културата беше тъжна клоунада. Проф. Велислав Минеков няма правни основания за тези действия. Двата етажа в административната сграда са собственост на Областната управа и са наети по законов път. ГЕРБ не дължи никакви наеми, както нито една парламентарно представена партия в България по закон не дължи нищо за офисите, които заема... Нелепо е да се внушава, че дълговете на НДК се дължат на това, че партия ГЕРБ има офиси в административната сграда. Опасявам се, че новото правителство няма да осигурява хляб, а ще се занимава със зрелища“, коментира тя.  


Топ новини

виж още

Актуална тема