Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: Няма задържане на доставени ваксини

Политика

Деница Сачева: Няма задържане на доставени ваксини

Деница Сачева: Няма задържане на доставени ваксини - Tribune.bg
Снимка:

„Няма никакво задържане на доставени ваксини, напротив – всяка ваксина, която е получена в страната, вече е поставена. Трябва да оползотворим всички дози ваксини, които идват и това правим“, посочи по бТВ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

„Няма голямо забавяне на практика, онзи ден пристигнаха 12 000 ваксини от Moderna, днес се чакат на AstraZeneka“, обясни още тя.

По думите  ѝ за месец март очакваната доставка на ваксини е около половин милион. Има два – три, в които имаме проблеми и временни затруднения, посочи министърът.

Тя припомни, че проблемите с доставки на ваксини не само у нас, те са в цял свят. „Това, което ние сме направили е да поръчаме почти равни количества от ваксините, които са одобрени“, каза Деница Сачева. Общо 4500 са социалните работници в системата, 1000 от тях са заявили желание да се ваксинират, а на този етап с поставена ваксина към 200 души, отбеляза социалният министър.

Тя бе категорична, че ГЕРБ в никакъв случай няма да използва темпа на ваксинация за политически цели „Неща, които са свързани с живота на хората няма да бъдат използвани за предизборни цели“, каза Сачева.

Според нея ковид кризата със сигурност ще има влияние върху избора на хората. „Правителството от управленска гледна точка е направило всичко. Сключило е договори за ваксините. Това, че те се бавят е проблем извън правителството и България“, каза социалният министър.

Сачева посочи, че над 1 милион души са получили подкрепа под различна форма от държавата, а 2,1 милиона пенсионери вече 8 месеца получават помощ по 50 лева към пенсиите си. Общо помощта, която кабинетът „Борисов 3“ е предоставил от началото на кризата, възлиза на почти 5 милиарда лева.

На въпрос дали би станала премиер, Сачева заяви, че по принцип този пост се заема от лидер на партия, а тя не ръководи такава. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети