Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: Политическата злоупотреба с каузите на хората с увреждания е възмутителна

Политика

Деница Сачева: Политическата злоупотреба с каузите на хората с увреждания е възмутителна

Деница Сачева: Политическата злоупотреба с каузите на хората с увреждания е възмутителна - Tribune.bg
Снимка:

„Имаме тежък дисонанс между думи и дела, не може да се иска върховенство на закона и да се нарушава законът непрекъснато. Политическата злоупотреба с каузите на хората с увреждания е възмутителна“. Това заяви социалният министър Деница Сачева по Би Ти Ви. Повод за думите ѝ са вчерашните барикади на протестиращи от формацията на Мая Манолова и майки от "Системата ни убива". Сачева обясни, че има ред за влизане в Народното събрание. „Този ред е за всички, не е направен за Мая Манолова“, каза тя.

И допълни - “Виждам порочно да се злоупотребавя с тази кауза. Момчето, което беше вчера - Христо е на 24 г. и би трябвало с психолог да го питаме за неговото мнение, защото той все пак е пълнолетно лице”. 

ФейсбукФейсбук

Според министъра целта е провокация и да се влезе в медиите на всяка цена. Майките на деца с увреждания са с представители на „Изправи се БГ”, които ще участват в следващите избори, виждам порочно нещо в това да се злоупотребява с тази кауза, каза още Сачева. Няма как да искаш демокрация и да заглушаваш гласа на демокрацията, като блокираш хора в телевизионни студиа, допълни още тя.

Социалният министър беше категорична отново, че не се обсъжда оставка от правителството. Коментират се теми като бюджет и подкрепа на хората. „Уважението на различното мнение е нещо, което политиците трябва да налагат, включително и когато подкрепят или не подобен тип протести. Властта е легитимна, когато е избрана на демократични избори, такъв е случаят и с нашето правителство”, каза още Сачева.

Решението кой ще бъде следващият премиер щяло да се вземе на следващите парламентарни избори през март.

“Чувам, че г-н Христо Иванов често споменава моето име, но не мога да отвърна същото за него, защото той не е в моите мисли. Оставката му като министър навремето беше политическо дезертьорство и отказ за поемане на отговорност”, коментира Сачева.

Социалният министър коментира и темата с пенсиите като подчерта, че кабинетът има готовност да продължи с допълнителните 50 лв., но има възможност и за преизчисляване на пенсиите. Ще бъде предложено и увеличение на минималната работна заплата от догодина.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

кесо Тия псевдомайки са пълни морални изроди и дискредитират справедливите каузи на общността от хора с увреждания. А Мая Конопа както винаги е "на висота" по политическа мерзост, това много й се отдава, роден "талант".
17.09.2020 13:51 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп