Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева пред ДВ: Президентът подклажда насилието

Политика

Деница Сачева пред ДВ: Президентът подклажда насилието

Деница Сачева пред ДВ: Президентът подклажда насилието - Tribune.bg
Снимка:

“На площада няма повече от 6000 човека, докато над 1 милион са гласували за това правителство”, казва министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в интервю за предаването на ДВ "Conflict Zone", цитирано от БГНЕС. Изказването идва в отговор на въпрос защо правителството не подава оставка.

Според Сачева, президентът е този, който сега трябва да “говори за единство и да стартира диалог”, но той прави обратното и “подклажда насилието”. Тя е на мнение, че войната между институциите - между правителството и президентството, не се отразява добре на стабилността. Тя отбеляза, че правителството се вслушва в някои от исканията на протеста - в тези на “младите хора, които искат по-добра правосъдна система и по-безкомпромисна борба срещу корупцията”.

„Искам да насоча вниманието Ви към това, че части от протестите са финансирани от човек, който се опитва да избяга от българското правосъдие заради неплатени данъци в размер на повече от 700 милиона“, каза Сачева в разговор за босовете на организираната престъпност.

Сачева коментира и минималната заплата в България, като посочва, че „когато започнахме, минималната заплата в държавата беше 250 лева, а сега е 610 лева”.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети