Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: Проектокабинетът не подлежи на ревизия

Политика

Деница Сачева: Проектокабинетът не подлежи на ревизия

Деница Сачева: Проектокабинетът не подлежи на ревизия - Tribune.bg
Снимка:

„Всичко по проектокабинета е договорено. Не очаквам да има никакви промени. Това, което се постигна, беше изключително труден компромис, той не подлежи на ревизия. Не би трябвало да имаме изненади“, заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Деница Сачева. „Това ще е демократично избрано управление на парламентарната република - 1,2 млн. души застават зад него. Със сигурност има разочаровани избиратели, но залогът е отиване на нови избори. Смятам, че тази седмица ще има редовен кабинет“, добави тя.  

Според нея по отношение на имунитетите на депутатите трябва да се действа безпристрастно и принципно.

„Съдбата на главния прокурор ще бъде решена от ВСС и президента, който трябва да подпише указа“, отбеляза депутатът. И уточни, че ДПС участват в разговорите само във връзка с конституционно мнозинство.

„Няма сделка с Пеевски. Тяхно вътрешно решение е той да участва в разговорите. Те са участник, който ще бъде важен за професионалните дискусии по съдебната реформа“, посочи Сачева.

Тя коментира и думите на президента при връчване на втория мандат - че той вече е дискредитиран.

„Не смятам, че беше необходимо Радев да прави това изказване. Доста недостоен начин да се разграничи от ПП, вместо да говори открито. Ако е имало нередности, свързани с редовното им управление, можеше да бъдат показани на обществото. Това поведение е опит да се прехвърли вина от болната вина на здравата, а зад това прозира и нежелание да има редовно правителство", коментира тя.

По думите ѝ е крайно време България да се управлява от тези, които са избрани.

„По отношение на Асен Василев имаме своите критики и притеснения, той е изискване на ПП, за да бъдат част от този кабинет, така че те ще носят отговорност за неговите действия. Самият той знае, че има сериозна доза недоверие към него. Има възможност да покаже дали властта е за обществена полза или лична приумица. Приемаме номинацията на Василев, но неговите предложения няма да бъдат безусловно приемани. Очевидно се прави опит за политически натиск върху решенията на НС за конституционни промени и съдебна реформа“, обясни Сачева.

Тя сподели и мнението си за предложените министри.

„От имената в проектокабинета познавам Иванка Шалапатова от повече от 10 години, тя е професионалист, почти до перфекционизъм, с достатъчно опит в социалната сфера. Познавам и проф. Хинков, по отношение на общественото здраве има достатъчно качества, за да се справи. Номинираният за министър на образованието също е със сериозни професионални качества“, поясни тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати