Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Деница Сачева: Съдебната реформа може да се съгласува още сега

Политика

Деница Сачева: Съдебната реформа може да се съгласува още сега

Деница Сачева: Съдебната реформа може да се съгласува още сега - Tribune.bg
Снимка:

Отдавна повтаряме, че сме готови да говорим за съдебна реформа, може и още сега, или следващата седмица, да се започне сериозен разговор, а не да се чака формирането на парламент.

Това каза пред БНТ бившата социална министърка от ГЕРБ Деница Сачева.

Нямаме очаквания, че някой от вън ще реши проблемите в България. Темата за правосъдна реформа не може да бъде победата на един или друг политически интерес. Това не може да е съдебна реформа. Ние сме "за" съдебна реформа, но не да бъдем принуждавани да приемем законопроект писан на коляно около "Коледа", възмути се тя.

Много внимание отдадохме на опаковката и много малко на съдържанието. Още на първото заседание на правна комисия се разгледа промяната в КПКОНПИ и хората на ПП не бяха на заседанието, когато се гледаха промените в НК, хората на ДБ и ПП не бяха в зала. Защо не бяха там да ги защитят?, запита Сачева.

Имаме амбиция и самочувствие да сме първи на тези избори. Хората подреждат политическите партии с ясно съзнание, че не искат да дадат властта само на една партия, а искат коалиционно управление, анализира тя.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети